Todilooo

Det var en liten tjej i magen fortfarande=) Så skönt att slippa byta tanke mönster. Och allt såg bra ut. Moderkakan låg högt upp och mer på vänstersida. Huvudet är nedåt och fötterna åt höger, så som jag känt att hon legat. Så nu kan jag andas ut och fortsätta pyssla med mitt. BM sa att det kändes väldigt tydligt på mig vilka kroppsdelar det var och hur det rörde sig. Det lät som på henne att det inte brukar kännas så väl. Lillan vägde iaf 2035gram ca längden kunde hon inte se och hon viste inte heller hur lång en 32 veckor gammal bebis brukar vara(?!) Huvudsaken all är okej så är jag super nöjd=)

I morse vaknade jag av ett ryck! Tog mig upp ur sängen och kikade klockan 06.00 var den. Kände sen varför jag vaknat så hastigt. Hade jätte ont i magen, den där skärande känslan som jag brukar ha, fast nu kändes det verkligen inte alls skönt. Plus att magen var stenhård. Den har ju som sagt börjat öva sig. Men kan inte minnas att det varir så här tidigt med någon av de andra tre barnen. Sen så hade jag små ont till och från fram till halv tio. Började skolan nio, men tog två alvedon innan jag åkte.

Hämtade kläderna som va kvar från loppisen. Var hur mycket som helst, men jag hade sålt för nästan 700kr så jag har nog blivit av med hälften. Så helgens "fynd" som jag gjort har inte kostat mig nått=) Förutom en massa tid, som jag ibland har för mycket av.

Blir grillat för mig och barnen. Bara väntar på att köttet ska bli klart. Sen är det äntligen kväller igen. Saknar mörkret lite grann, iaf de dagar de är mulet på kvällkvisten.




Snurrar runt

Trist dag idag. Inte motiverad till någonting. Har massa saker jag borde göra, men jag har ingen lust. Engelska provet gick så där. Svenskan var väl så där den med, lyssna på några tal sen fick vi tillbaka uppgifter att rätta så vi slutade halv tre. Har sen varit hemma och inte gjort nå vettigt alls. Pratat i telefon och varit till nya restaurangen och kikat. Korv med bröd bestod min avanserade middag av.

Antar att allt känns som det gör för att det är ultraljud i morgon. Jag har en massa måsten inför etiken. Men kommer inte till skott. Jag känner att lill*n har snurrat runt och lagt sig i en väldigt konstig position. Det känns inte direkt behagligt för mig så det borde inte göra det för den heller. Jag vill ha kväller så att det blir morgon fort! Vill ju se det lilla livet och försäkra mig om vad det är för kön. Jag hoppas även att jag åker in själv. För han har ännu en gång inte "gjort rätt för sig".

Jag lever med min lilla familj. Räknar endast in mig och barnen. För det finns ingen anledning att räkna in de som är oberäkneliga. Jag måste kunna planera och gör det utifrån mig och barnen. Sen om det blir en till med eller inte, det spelar liksom ingen roll. Huvudsaken är att vi mår bra och jag utgår ifrån oss. Även om det är bestämt andra saker så säger jag aldrig till barnen att det är detta som gäller till 100%. Utan jag lämnar alltid det öppet och säger att det kanske blir si eller så. Besvikelsen för dom blir inte lika stor då.

Nu får det ta och bli kväll! Jag vill få ultraljudet gjort så jag kan gå vidare. En etapp till avklarad sen är det BM på tisdag och varannan vecka efter det.  4-6 BM besök kvar efter tisdagens besök. Så nu får tiden gå lite fortare.

Upp på ica för andra gången idag. Glömde kattmat och fika till barnens städdag i morgon. Vem minns inte de obligatoriska städdagarna på sista april som infann sig på skolan varje år.




Tidsfördriv

Ja det känns lite segt. Och ensamt känns det nu. Iof så har jag inte orken att prata med någon heller. Men det känns som det va fler år sedan som jag ringde nån och bara slö prata. Men det var ju bara nån dag sen telefonen ringde och det blev en massa tok prat. Men vissa perioder i livet är ju så. Det positiva är att telefonräkningen inte blir så hög=)

Barnen sover så det är väldigt lugnt. Skulle behöva skriva mitt tal till svenska c klart och även livsåskådningsuppgiften måste jag vara klar med till fredag. Men det hinner jag nog med, ev lägger jag mig i sängen och skriver idag. En tjej som jag skrivit med i en tråd på FL hon går tydligen på etiken i min grupp. Och hon ska ha dagen innan mig. Så blir spännande få se vem som får först. Jag hoppas ju som sagt att jag får runt den 10:e-13-e juni inte senare. Jag håller tummarna för mig själv!

Idag har det varit en lång dag på skolan. Hade religion och ett besök i statskyrkan före lunch, ganska trevligt faktiskt även om jag inte är kristen på det viste. Men döpt ska även detta barnet bli. Jag hoppas dock på bättre uppslupning än det var på lillemand dop. Sen va jag och en klasskompis och kikade på bil. Ställde mig i kö iaf men hittade en i stockholm när jag kom hem, så får se om jag ska åka och kika på den i helgen eller nått. Måste få med mig nån bilburen och bil intesserad som kan lite. Bara ut å ragga ha ha. Blev en kebab tallrik efter det. Lärt mig arabiska på pedagogiken och hur hantera stress. Så nu är frågan vad jag ska redovisa om hmm...

Morfar hämta barnen och jag hämtade hans brickor hos bror. Blev sedan en tur till lopisen med x svärmor då hon ville ha mig med. Jag híttade en klänning från Gina för 20 kr kan ha den nu och även efter *nöjd* sen ett par foppa 10kr två snygga svarta huvtröjor för 30kr styck till lilleman han blev sååå nöjd. Blev ju lite surerier i måndags då han inte fick nått. Men det är bra att dom får lära sig att det alltid inte köps nått till alla samma gång. Och det har börjat fungera ganska bra. Jag kan ju inte köpa nått bara för att dom ska ha nått alla tre, det funkar inte.

Nä ner och fixa tvätten sen upp i sängen och göra lite skolarbete. Ny lång dag i morgon, börjar med skit-engelska bläää! 







Piggare idag=)

Har sovit bra inatt. Jag förstår de som inte kan somna om eller vaknar tidigt eller dyligt, är helt slut körd och går runt som i ett dilerium. För det är fan inte skoj. La mig på soffan igår kl tre sen slumra jag till halv sex. Barnen fick "svälta" igår, det blev bara kvällsfika. Men det dog dom inte av. Sen gick kvällen jätte segt och jag var super seg. Somnade runt elva ännu en natt ensam i min stora säng. Så skönt att slippa ha barnen bredvid. Men det låg en snarkande katt i vaggan när jag vaknade i morse. Hmm måste få bort hennes bebis fasoner. Allt som har med bebisen att göra ska hon absolut va på. Skaffa kallerdörr till sovrummet kanske...jag kan ju inte sova med dörren stängd heller.

Det strular med mina skötbords ideer. Blir nog det nymålade nere och sen den satans byrån uppe i hallen. Fördelen är ju att jag måste göra klart hallen och hålla den städad. Nackdelen är att jag iaf inte får vatten direkt vid skötbordet. Men jag vägrar springa upp å ner varje natt för att jag inte har skötbord upp. Så jag ska försöka få tag på nya skenor så jag kan laga lådorna och limma dem. Fördelen är att jag får en byrå upp med för då slipper jag fixa till en gammal som jag tänkte från början.

Å bil måste jag fixa! Letar med ljus å lykta men hittar ingen i närheten. Klarar mig med opeln ett tag, mend et blir ju så jävla trångt. Ska in på Bilmetro idag hade jag tänkt. Vill ju ha en Touran 7-sitsig.

Annars är nog det mesta fixat, ska försöka hitta textilfärg till vagnen så den blir svart igen. Sen fattas det en skötdyna och en ny madrass till spjälsängen. Men skönt att det bara är småfix kvar. För jag kommer inte orka eller ha tid då innan skolavslutningen. Men i juni ska det börjas promeneras, för jag vill ju inte gå tiden ut. Så det blir lite gymnastik var dag. Har ju ingen att färdknäppa med ha ha ha Tvpå kvällar/nätter i rad har jag haft starka sammandragningar, inte onda men som sagt riktigt hård har magen blivit. Har varit ca 3-4 under en natt. Känns skönt att det fungerar.

Nä nu blir det skola från halv tio till fem. Ev följa med barnens farmor på loppisen, hon vågar inte gå dit själv. Så ska höra med morfar om han kan hämta.

Ha en bra dag!




Sååå trött

Helgen har väl varit rätt så lugn, inga måsten. I lördags var jag på klädloppis i byn. Fyndade en massa mjukis mamma byxor, som jag förmodligen måste bära resten av sommaren med. Hittade även mamma toppar. Perfekt att ha nu och sen i sommar, både linnen och kortärm va det. Sen såklart blev det några bebiskläder med. Hittade en skötbädd, röd med Laban på. Så jag blev nöjd med mina inköp för den dagen=) I söndags minns jag inte vad jag gjorde...eller jag har för mig jag började måla skötbordet...sen försökte städa lite. Grillning x 2 i helgen var det iaf. 

I går så var jag hemma hela dagen och bara tog det lugnt. Jag tvättade lite, började dammsuga men det va inte bra för mitt bäcken, skurade duschen uppe och inte en enda skoluppgift på hela dagen. Kl tre hämtade jag barnen, körde dem till farmor sen iväg på klädloppisen i stan. Massa kläder, hade sett ett par jeans där på lördagen då jag lämnade in mina kläder. Så de köpte jag. Blev även några bodys och byxor. Hittade skit snygga huvtröjor till storagrabben med, han blev jätte glad. Dotra fick en klänning och ett par sandaler såg helt nytt ut. En vagnsleksak med laban för en tjuga och Tummen skallra för 15 kr. 

Blev sedan kalas kl sex. Svägerskan låste ut mig på deras alltan, utan att blinka. Hon hörde inte ens att jag knacka precis då hon stängde! Ibland funderar man vilken planet hon kommer ifrån! Jag knackade hur länge som helst innan min bror tillslut öppnade. Jag frågade honom om hon inte va riktigt, riktig. Till svar får jag att det var väl så det va och att det va mycket nu. Men va fan ska det va så jävla svårt att säga nej till skift på jobbet!?! Klart dom beodrar ut henne när dom vet att hon inte vågar säga nej. Nått jävla mål i mun lär hon ju ha.

Vaknade halv fyra i morse av lillaman kunde sedan inte somna om. Jag som aldrig har problem med det. Upp och tvättade och vek tvätt. Somna om i en timme. Så nu e jag ap-trött. Idag blir jag inte rolig. Hämta barn sen vila.

Just ja, v 33 idag snart ultraljud och sedan lunkar det vidare med BM varannan vecka. kommer nog rulla på bra efter frun har fått ut sin lill*.




 

Några av mina fynd 85 kr för de tre.

 


Premiär grillat=)

En lugnt dag har det varit, ja förutom min inre stress som jag alltid bär med mig tyvärr. Muntlig bokredovisning på engelskan idag. Gick inge bra. Men skit samma. Inhandlade sedan en liten klotgrill på Ö&B 129kr, alldelens lagom pris och storlek. Sen så åkte jag och köpte spjälsäng. Vilka underliga säljare det finns ibland. Jag sa att det, där är väl inte lika som bilden (bilden var lånad, men det stod lika som på bild) Nä inte riktigt men hon hade inte orkat gå ut i förådet och knäppa. Sen sa hon att det inte var en IKEA säng utan en Brio som dom köpt på en barnvagnsaffär. När jag sedan kom hem och tog in den, då sitter det en ettiket på botten där det stod IKEA. Inte för att det spelar mig någon roll. Huvudsaken va att det går att fälla långsidan.

Hade tänkt att jag skulle måla den vit, men svarvade spjälor är inte det enklaste att måla. Så jag satte upp den i sovrummet och fixade. Behöver en ny madrass bara. Slipper leta ihjäl mig efter en spjälsäng nu iaf. Vet vilket göra det va när jag var ute efter en vit säng med nedfällbar sida åt dotra. Hon hann födas innan jag hittade en och var nog ett par månader. Fattar inte varför det ska va så svårt att hitta en nyare modell med nedfällbar sida. Eller nyare men iaf max tio-femton år på nacken. Men nu e det fixat, dock fel färg men det kan jag leva.

Har varit en lugn eftermiddag. Lilleman har varit med morfar fram till sex. Och de andra två har lekt. Vi grillade första grillningen idag. Det är ju så gott. Bara jag som åt köttet, de andra tre åt korv. Synd på vädret bara, jag tände grillen och gick in då började det regna. Men vi satt inne. Men i hlgen kommer det sol sägs det.

I morgon blir det klädbytardag här i byn. Ska dit och kolla lite. Sen på söndag är det dansuppvisning i stan för dotra. Och så klart så kostar det pengar. Som om inte de 600kr räckte som dansundervisningen kostar utan 120kr till för att kolla på uppträdande. Tacka vet jag gamla dansgruppen, då var det uppvisning i köpcentra.

Lugnt resten av kvällen. Lite mys med massa fruktsallad och maränger. Sen sova i bra tid.





Så stolt

Idag har varit en lång dag. Engelska och som vanligt hade jag missat att det var prov. Grrr jag kommer aldrig få mitt G i engelska A! Sen blev det lunch på ett nytt ställe istan, lite annorlunda men ändå inte. Mätt blev jag iaf. Svenska C var det efter lunch. Satt kvar och började skriva mitt "paper" men kom inge långt, men en bra början. Ska även försöka få över mitt tal till datan med. Fick bra omdöme på religionen så jag hoppas på ett V i den kursen!

Va till pappa efter jag hämtat barnen. Lilleman ville såklart dit. Grabbarna åt pannkaka där, inget slår morfars pannkaka tycker dom. Lilleman blev kvar så vi andra åkte hem. Dotra frågade då om hon kunde få svara i telefon hemma när det ringde. Jag blev lite små chockad över den frågan, men låtsades inte om det. Hon frågade hur hon skulle svara. Så hon sa "Hej det är ****" Och jag sa att det blir jätte bra. Och erkände att jag själv svara helt fel. Måste nog bli ett bättre föredömme för barnen. Så den första som hon fick ta emot ett samtal ifrån var sin egen pappa. Och hon pratade lite med honom. Han sa till mig sen, átt hon låter så vuxen. Vi hoppade sedan i badet jag och de yngre. Då ringer det hem igen. Och jag säger att ho kan svara. Hon tvekar först sen svarar hon "Hej, det är ****" sen säger hon "Ja" och ger mig luren. Det var en kompis till mig som ringde och hon blev en aning förvånad av att dotra svarade. Stoltare över det tilltaget kan man ju inte bli. Så små förändringar för oss, men jätte kliv för dotra. Måste nog be lite folk ringa hit så hon får öva sig.

Sen bara tv för hela slanten. Brukar gå upp och lägga mig och kolla, men då får jag sängen full i ungar. Nu ligger bara stora grabben där. I morgon har jag engelska muntlig redovisning. Sen ev köpa spjälsäng. Och om frun orkar med besök så blir det även det på lunchen.




V 32

Igår så gick jag in i vecka 32. För att fira det så bidde det en kortärmad Bamse body och en bodysuit/pyjamas med Mumin trollen på=) Kunde som sagt inte motstå. Hade dessutom 30% så det blev inte nå dyrt. Jag handlar till bebisen istället för mig själv helt enkelt. Får ju en väldigt knaper ekonomi på endast max 8000kr i juni. Så jag lär passa på. Iof så kommer ju skatteåterbäringen i början på juni med. Men de pengarna tänkte jag betala in på ikea kortet, som jag var dum att använda:( *idiot* Så juni månad blir inte direkt kul eller från 20 juni-20 juli blir det ju. I Juli får jag barnbidrag och ev underhåll för fyra barn och skaplig föräldrapenning. Men det är som det är. Ska försöka spara lite sen har barnen sin lilla sparpeng på en annan bank, som barnen ska få ha i sommar och göra saker för. Så vi överlever nog.

Var ju även till BM och jag ligger bra på SF kurvan och hjärtljudet var 145, min vikt var + 1kg till alltså 61 kg. Vart ska detta sluta tro? Barnens pappa var med. Jag var mest bara sur och spydig. Min barnmorska pratade mest med honom, men det var väl för att få honom förstå att han måste ta tag i sitt liv. Men det är ju faktiskt min kropp jag går dit för, men ja skit samma. Sen ringde jag familjerätten för hon hade ringt. Hon pratade även med pappan, då han inte bestämt sig än om han ville skriva över hela vårdnaden på mig eller inte. Men han bestämde att han skulle göra det, men det syntes att det var ett tungt beslut. Men iaf så åkte jag och handlade lite hygien och torrvaror innan mötet. Vi möttes sedan där och diskuterade igenom innan vi kom in. Han såg ledsen ut och en tår i ögat. Klart att det kändes att se honom ledsen. Men det kändes även rätt att göra detta. Han måset inse att livet inte är en lek och att ha vårdnaden om tre barn kräver så mycket av oss som föräldrar och det har han inte gjort något åt. 

Mötet tog 1,5 timme. Mycket pga skrivar strul, och felskrivningar av handläggaren. Och vi pratade så klart igenom vad detta handlar om och att det går att skriva ett juridiskt bindande umgänges avtal sen när vi vet vad som fungerar för baranen och pappan. Han måste ju som sagt ta tag i sitt liv innan. 

Blev sedan en lång kaffe sväng till frun i stan. Det var ett tag sen igen. Men det var skönt. Var väldigt längesen som jag pratade graviditet och förlossning med någon. Ja förutom de på skolan men det är inte samma sak. Det kändes som vi satt och fika utan barn för sista gången igår. Men kan ju ha fel. Ev en tur dit på lunch på fredag med. Men jag brukar ju yra till det=)

Blev en sväng till köpcentra och inhandla skor till lillgrabben med sen in till stan och köpte pizza. Super trött och irriterad sen. Antar att det berodde på dåligt intag av mat. Men stora grabben va helt omöjlig igår. Han hade även varit hos en vän som tydligen eldat inomhus och ute i torrgräset! Farligt till tusen! 

Dotra har så hemska tankar. Hon satt tyst i bilen sen funderade hon vad som hände med bebisen om den skulle dö. *ryser* Jag berättade hur det kunde gå till. SEn sa hon att hon önskade hon kunde ha bebisen kvar iaf och ha den som docka. Lillgumman, jag förstår inte vad hon får allt ifrån. Men jag tror att på nå vis får hon de tankarna för att hon är rädd för att bli lämnad. Det är så sorgligt att vuxna inte ens tänker på att barn har en saknad och längtan. Men jag får göra det bästa av allt. Tyvärr får ju jag ta all skit om varför och frågor mm.

Nu blir det mat dax. Ev städa sen. Matte prov som gick bra idag och religions examination som även den kändes bra. Hoppas på ett VG i religion, inte för att jag bryr mig om religion egenrtligen, men kul med ett högre betyg i något man inte trodde.




  



Kalas

Idag kom dagen som stora grabben har längtat efter. Sitt kalas på bowlingen! Han blev glad över presenterna. Han fick ett spel som först och främst måste instaleras på datorn, sen en massa koder och skit, konto och sist men inte minst så kostar det pengar att få spela spelet! Ibland undrar man ju hur vissa föräldrar tänker!?! Ja en månad gratis nu då. Men först och främst måste jag klura ut hur spelet ska instaleras. Då det är från 16 år så är det ju inte direkt tänkt att en tio åring ska klara av det. Sen försöka fixa konto, som jag inte lyckas med då allt står på engelska. Blir lite smått irriterad när det ges bort presenter som i slutändad blir en kostnad för mig som mamma! Och det borde ju dennes föräldrad veta då dom har väldigt många barn. Men ja skit samma det är jag som drabbas igen, av att först och främst en sur son som har en mamma som inte fattar sånt här, (jag gör det egentligen, men tycker att det var en dum present) sen att jag sedan blir en snål mamma som inte vill betala 100-200kr varje månad för att hålla figuren igång (men hallå, jag har två barn till som vill ha lika mycket!), sen att sonen har en dum mamma som inte låter honom sitta och spela spelet i tid och otid, (det är ju sjutton vår och fint denna årstid). Men ja jag får ta den smällen. Som alltid när andra inte kan tänka lite längre. Jag skulle aldrig ge bort en present till mina barns vänner som blir en börda för deras föräldrar. Och alla som har lite större barn vet allt tjafs om att inte spela jämt och att det kostar pengar! Grrr!

Annars har dagen än så länge varit bra. Har inte hunnit med så mycket annat heller iof. Igår var vi ju på kalas, alla barn och jag. Riktigt trevliga och lättsamma människor, trots att vi aldrig träffats förut. Härliga svärföräldrar, tänk man hade sån tur nån gång. Och hon då som kallar sig låtsas moster till mitt ofödda barn ha ha ha så gulligt av henne tycker jag. Och hennes barn är ju så go, speciellt lilltjejen. Jag hoppas dom kommer ut till campingen i sommar. Hon har ju erbjudit sig att vara barnvakt med. Så det kan ju bli nått sensommar firande i sommar. Om den lusten sitter kvar då. Annars inväntar jag min 30 års dag och den lille bebisen kan nog få vara med då. Jag vill ju ha en fest, som jag känner nu iaf. Så det ska nog lösa sig. Fyller ju år på en fredag så det är ju riktigt perfekt. Och de stora får lova att var hos morfar och mormor.

När stora grabben var 6 månader var jag på 20 år kalas med honom med. Nykter var jag, smuttade endast på nått. Men roligt hade vi på fetsen. Trodde inte att jag skulle sitta 10 år senare med en liten igen fast då på en 30 års fest. Men den ska jag gå på om det blir någon. Bor ju i byn nu så då är det bara att traska hem.

Nu blir det lite mer av skolarbete. Gjorde klart två uppgifter till i morse i religionen. Så nu kan jag andas ut. Känner bara press i engelskan nu.



 


Dagens schema

Fick sova till åtta idag iaf. Gjorde klart några fler uppgifter till info - layout igår med och skickade in alla idag, har nu endast två uppgifter kvar om jag inte minns fel... Prov i datakunskap på måndag kl elva. Hoppas jag klarar det! Sen hoppas jag på bra betyg i infon. Ev ett VG i Svenska C skulle jag få. Hittade mina påbörjade uppgifter till religionen, trodde de var på mitt borttappade USB men där hade jag tur. Skrev även min argumenterande text till svenska c och skickade in. Känner att jag börjar komma ikapp nu. Även två uppgifter till engelskan blev skickade.

Det jag har kvar nu är:
Engelska A
Bok recention i  (påbörjad)
Muntlig redovisning av bok i grupp (23/4)
Film recention Romeo och Julia (påbörjad)

Svenska C
Paper (ej börjat ens)
Tal

Pedagogiskt ledarskap
Kolla Die welle skriva om den
Examinationsuppgiften

Matte
Bråk (komliterande prov)
Koortinater (kompliternande prov)
Statistik uppgift
x och y avsnitt + prov
Grader avsnitt

Info layout
tre uppgifter
Muntlig information med PP

Datakunskap
Prov (19/4)

Religion
Hinduismen (påbörjad)
Abrahams barn (påbörjad)
Examination (21/4)

Tror jag har koll nu=) Etiken har jag nyss börjat med så har en uppgift om människosyn där med.

Men jag är ju en person som påbörjar saker men har svårt att slutföra. Men ska fan klara detta innan bebisen kommer! Engelskan ligger jag på gränsen att bli godkänd i. Men det va för att jag inte pratar på lektionerna. Men man kan ju undra de som aldrig går på lektion hur dom kan få mer än ett G?

Blir lite mat eller rejält med fika nu. Sen ska jag städa denna. Invänta att stora grabben kommer hem från leklandet handla nån present och vid fem halv sex bär det av på kalas med hela familjen. Blir grillat, som jag har längtat. Ska införskaffa mig en grill på tisdag! 




  


Fredag och super trött!

Min första långa fredag på väldigt länge. Sen med den minimala sömnen jag fick inatt så känns denna dag ännu tyngre. Fast sömnen var ju självförvållad då jag slog igen data uppgifterna strax efter tolv. Men nu är det bara mindre än hälften kvar.

Dotra var med till skolan idag hon har ju tjatat jätte länge. Men hon kommer aldrig följa med igen=) Det blev en alldelens för tråkig dag för henne. Fast hon har varit duktig och suttit still länge. Från nio till halv tre. När vi satte oss i bilen så sa hon att jag inte behöcde gå i skolan ju för jag kan ju allt redan=) Kan man få nå bättre betyg?

Aggretioner mot pappan idag för att han inte fattar nå. Fan tänk om jag skulle sitta på en fest eller vara ute och åkte med en kille och jag ringde han. Vilket jävla liv det skulle bli. men han ringde när han va med en tjej och försökte få mig svartsjuk. Men de där jävla fjortis packet som vill umgås med äldre missbrukande killar (?) det är inte funtade för fem öre. Han har väl hunnit ringt några gånger till fram till halv sju. men då gav jag honom en sån jävla utskällning om hur jävla dum han är som skiter totalt i barnen, umgås med fel folk och sitter och dricker när det faller hoom in. Jag var inte nådig och jag kände hur svansen föll mellan benen på honom. Han ska skämmas!!! Och jag hoppas han lider ikväll! För hans barn får lida i sitt hjärta att dom inte har någon normal pappa. Och han fattar det inte själv. Utan skyller allt på mig. Men jag sa det, att det för fan inte är jag som pillar i honom alkohol och droger utan HAN VÄLJER DET SJÄLV!!! Idiot! Men nu har jag fått skrikit ur mig iaf. Jag fattar inte hur han orkar leva med sig själv!?!

De två stora är på disco. Strul med skjuts hmm vad tänker vissa med...Men tur grabben har en sån snäll kompis, finns det hjärterum finns det stjärterum. Jag har råkat skänkt 10 kr till rädda barnen idag ha ha ha men ica tanten gav mig en ny och la i rätt springa. Tröttheten har tagit överhand idag. Och lilleman har på fem minuter, medan jag fixa popcorn, hunnit hällt ut chipsen på golvet. *sliter lite hår*. Så då tog jag bort allt och satte mig här istället. Han som ville ha fredagsmys. Men jag känner mig inge mysig nu!

Ska ev fixa nån info uppgift till ikväll, sen blir det sova tidigt. Leta mina nyinköpta solbrillor skulle jag behöva göra. VAR FAN LA JAG DEM!!!




 


Hål i huvé!

Idag blev det lite stressigt på morgonen, skulle ju va hos kuratorn kl 8.15. Men idag ville inte lilleman som jag ville. Men jag hann ändå. Blev sedan en singel frukost på Mc donalds innan engelskan. Strax före tolv får jag ett samtal från dotras lärare att hon fått en sten i huvudet och blödde kraftigt, så det va bara att slänga sig i bilen och hämra henne. In på HC och limma lite. Så inom 40 minuter så va hon hel igen. Men bilfärden till skolan var lite chockad då jag inte viste hur allvarligt det va. Men hon följde sedan med mig på min Svenska och fick beröm av min lärare för att hon ritade fint.

Efter skolan tog vi en sväng till köpcentra och H&M. Blev ett par leggings och några par strumpor åt dotra. Hittade en superduper söt kortbent omlott pyjamas med Hello Kitty på till bebisen. Kunde inte motstå=) Finns ju bara 1 av varje i stl 50 och 56 så det blev en 56. Hade antagligen inte funnits nå kvar till juni.

Prata med familjerätten i morse med. Hon hade bokat in tider till tisdag den 20/4 åt oss. Egentligen för att få in våra redogörelser om vårdnaden. Men iom att pappan fortfarande efter tre dagar vill skriva på frivilligt så ska vi endast komma på hans tid kl ett men vi har min tid kvar utifall han hinner ändra sig under helgen. Men kommer han inte alls så kommer ju rätten dömma mig till vårdnadshavare själv och det blir en intremitrisk dom. Fatta inte riktigt vad det är, men det har nått med överklagande att göra. Och med hennes vittnesmål så sa hon det att i rätten så har han ingen chans att få ha kvar vårdnaden. Så det är ju lika bra han skriver på. Samma dom ändå fast han väljer skriva på frivilligt. Så jag håller tummarna i helgen. Tar så mycket tid annars att behöva gå på rättegång och fjanta. 

Nä göra lite mat kanske. Har ingen lust men ett ont måste. Fast dotra klarar sig nog en sväng till för vi har nyss bakat muffins. Blir att tvätta lite. Pappa kommer med lilleman snart och ska lämna skit bilen. Den j*veln rullar ju inte antingen hjullager eller broms är det *suck*. Men slipper tanka bilen förens tisdag iaf=) Pappsen hade redan bensin=) Tur i dessa fattiga dagar.


 


Jo men visst

Ja ha ännu en dag. Massa sms med massa tok. Första fick jag 00.13 inatt. Fick sedan ett samtal nu ikväll, som det endast var röster i. Samtaletutgjorde någon form avv uppgörelse. Mannen: JA men det känns som jag kan lita på dig och du verkar reko. (Något sådant sa han) Pappan: Ja, jo visst det kan du. Mannen: Men kom ihåg att aldrig yppa mitt namn i något sammanhang. Pappan:Det lovar jag. Detta är inte citerat vad som sas, men innebörden är den samma. Efter ca tio minuter ringer pappan mig. Jag berättade vad jag hört och funderade vad han fick ut av att ringa mig så att jag hörde informationen. Han sa att han ringt mig av misstag. Men jag tror inte det. Jag sa att jag inte är rädd för honom. Och han sa att han inte var ute efter det. Men det var nog meningen tror jag. Han ber mig att inte berätta vad jag hört. Och han sa även om vem det var. Men jag tror inte på honom. Han sa han kunde råka illa ut om jag berättade så att detta kom fram till vederbörande.

Vi pratade ett tag och jag bad honom att inte psyka ner mig och skicka massa dum sms och ringa dum samtal i tid och otid. Att sluta tro en massa saker som inte är sant. HAn är ju den största lögnaren och väldigt livlig fantasi. Men det är väl därför han misstror mig och är svartsjuk. Men jag frågade honom tillslut om han ville gå till familjerätten istället och ge mig ensam vårdnad och han gick med på det. Ja, idag iaf. Men jag ska boka in ett möte dit i morgon. Hoppas vi får en tid fort! Jag sa att jag inte vill känna att jag tvingar honom, utan det ska vara på hans vilja. Och att om han säger något om tvång så kan jag lika gärna låta tingsrätten avgöra det hela. Så jag håller tummarna nu.     

Lite roligare detaljer i mitt liv. Vecka 31 idag BM nästa tisdag. Har gjort nationella provet i engelska idag, sökt utbilning till hösten med. Varit på möte med dotras lärare och innan dess en välförtjänt kaffe hos en vän. In och köpte skor och hjälm med till stora grabben. Hans ide att vi skulle åka faktiskt. 

Nu lägga trötta barn. Lång dag i morgon.     

70 dagar kvar

...v 31 i morgon alltså hela 30 veckor och bara 10 veckor kvar. Ja det går undan. Fast som vanligt känns det segt på nå vis ändå. Men nu när våren äntligen gjort sig besväret att kika fram, så känns det jätte härligt. Och ett slut på mörkret.

Idag har jag gjort matte i skolan. Och jag fattade vad jag gjorde! Helt otroligt. Och har en så bra mattelärare. Han är inte översmart och är mer som en pappa/morfar. Och lite små snurrig men positiv och hjälpsam. De andra känns så översmart så det blir jobbigt. Satt sen och gjorde en massa info och layout uppgifter så idag har det även blivit ett par när jag kom hem. Så det känns som jag får ett G i den kursen iaf.

Har inte hunnit med så mycket annat än datan när jag kom hem. Fått sommardäcken på satt med. Så nu rúllar bilen lite bättre. Lilleman skulle sova kvar hos morfar tjatade han om. Men efter en timme så ville han hem. Så pappa körde hem honom. Han var vaken i tio minuter sen gick han och la sig på soffan utan pip. Lill gosen han är.
Nu blir det tv och sova. I morgon engelska och ev ett matteprov om han hinner fixa ihop ett.

Natti natt.




En gipsmage blir det om ett par veckor=)


Ensam vårdnad

Ja det visar sig hur det blir. Jag fick hem papper från tingsrätten i fredags om datum och tid för förhandling. Inte förens kl 03,45 natten mot lördag, hade tydligen deras pappa sett det. För då hade jag fått ett sms (som givetvis sparats.) Om att han minsann skulle komma ut hit tidigt på lördag morgon för att ta sig ett snack om det jag skrivit. Det känns ju inte direkt tryggt att behöva känna sig jagat i mitt eget hem. Inte för att han brukar komma, utan det är mest tomma hot, så får jag en oroskänsla i kroppen och det är ju för barnens skull. Dom blir ju jätte orolig om dom hör att pappa ska komma eller att vi ska till farmor för att pappa är där. Så den olustiga känslan att behöva gå på helspänn jämt i falla att han dyker upp, det är inte skoj.

Men iaf så kom han ju inte. Fick ett sms om att han var i samma bostadsområde som tjejernas dans. Han såg mig tydligen när jag parkerade. Så magen vände ju sig så klart och oron kröp på. Jag vill ju inte att dotra ska skämmas över sin pappa inför sina vänner. Men han dök inte upp där heller. Men han ringde ju så klart och funderade hur funtad jag var som kunde lämna så allvarliga uppgifter till tingsrätten om hans beteende. Men det jag skrivt är ju ingen lögn. Det kankse är det som skrämmer honom... Men han är ju så pass sjuk och iom missbruket så jag hoppas Gud är på min sida och tingsrätten så klart, så att han inte får vårdnaden. Barnen vill ju inte ens vara hos honom. Hur skulle han då kunna tvinga barnen att bo hos honom?!? Ja det visar sig. Jag känner mig inte direkt oroad. Men han hotar ju även med att komma och hämta saker här om han måste betala rättegångskostnaden! Som om en skuld till mig på 130000kr och att bilen fått stått i mitt varmgarage hela vinter, inte spelar någon roll. Men skulle han ta något så är det inte mig han gör det ifrån, utan från barnen. Men han fattar ju inte sitt eget dåliga beteende. Och inte ett dugg konsekvenserna av sina ord och handlingar.

Nu när jag åkte hem från skolan så ringde han så klart igen. Han ville ha förtydligande av det som stod i stämningsansökan. Han vägrar inse att att han har gjort det som står. JAg berättade att jag skriver ner alla hot han säger, i en blogg. Han blev urflippad igen och undra hur dum jag kunde vara som lämnade ut hans liv, bla de om amfetaminförsäljningen och att han ringt och sagt att han dödat en människa i fredags. Han hade inge svar på varför han sa att han dödat någon. Han vägrade knysta ett ord om det. Men en frisk person ringer inte och säger en sådan sak! Jag har faktiskt inte en aning om varför han sa det. Kanske han ville ha medömkan från mig. Men  det kan han glömma! Barnen är så sårad av hans dumma betende och dom ska inte behöva lida. Jag lägger inte min positiva energi på en person som förstör för sina egna barn. Sen vräker han ur sig att jag spionerar på honom. Finns inte en anledning till att jag skulle göra det. Ja, jag kollar upp nummer han ringer ifrån, inte jämt men ibland. Men sen kläcker han ur sig att allt ser ju lika dant ut hos mig och på min gård som den alltid gjort. JA förutom att soptunnorna står framför garaget! Han har alltså varit hit! Det är helt sjukt. Jag sa åt honom att han inte har något här att göra. Och denna väg är inte en väg man bara åker förbi. Han fattar inte att otryggheten i mig drabbar barnen så otroligt mycket. Jag lär ju be dem inte svara i telefon (då jag saknar nummer presentation) Och be dom låsa dörren då de varit ute, när han då sagt att han ska komma ut. Mina barn ska känna sig trygg i detta hem och inte behöva oroa sig för att deras pappa dyker upp. Fast han sa att det inte va han som åkt förbo här. Men det är bara han som kan veta att det alltid sett ut som det gör. För hans gamla vänner skulle aldrig få för sig att åka förbi här och de vet inte hur jag har haft det på gården då han bodde kvar i höstas. Jag blir bara så trött på honom. Det är dax att fixa till larmet igen och måste få ut den där jävla skrot bilen som står i mitt garage!

Jag erbjöd honom att följa med till familjerätten och skriva på om ensamvårdnad. Men han skulle strida till sista blodsdroppen. Jag frågade då igen om han trodde barnen ville bo hos honom. Men jag skulle minsan inte ta barnen ifrån honom! Skrek han. Men han har ju för fan inte tagit ett enda minsta ansvar över barnen. Knappt under tio år. Och han höll med om det men ändå så tänker han inte ge sig. Ja det visar sig hur det blir. Eftersom jag strider om ensam och han vill ha gemensam så måste rätten iaf dömma till ensam till någon av oss. Så jag hopas det inte blir till honom, för det vill han ju inte ens ha.

Nu ut i solen och samla positiv energi. Och min blogg har nu även blivit mitt bevismaterial.




Strålande sol!!!

Idag fick man vakna till en strålanda sol! Så härligt så. Fick ligga och dra mig en stund innan lilleman propsade på att jag lära kliva upp. En dusch med lilleman, lite frukost sen åkte vi iväg och köpte present till dotras klasskompis som hade kalas idag. Hemma gjorda hamburgare till lunch sen följde jag med dotra till kalaset.

Sen har det varit full rulle. Jag och lilleman skottade av och spolade alltanen med högtryck och spade. Det tog typ två timmar. Städade ur lekstugan, det värsta iaf. Kastade en massa skit som låg på den nedre alltanen, spolade lite mattor. Sen hämta dotra och min pappa kom och hjälpte till att sätta upp studsmattan. Den är ju tyvärr inte jätte stor den här heller. Men får jag bra med pengar från där jag väntar, då blir det en större. Blir nog den på 4 meter då. Men just nu duger den här. Upp och handla, torka golv, fixa sallad till middag och lunch till i morgon. Så nu är jag helt slut. Har inte suttit många minuter idag. 

I morgon blir det till att åka in på matten sen ska jag och en klasskompis sitta och göra en massa info och layout uppgifter. Fast vi har en handledning på nån uppgift först. Men fan jag måste få ett betyg i info och layout. Sen ska jag lämna in ansökan till utbildningen i höst. Jag vill så gärna gå den! Ev ett matte prov på tisdag om jag klarade det förra. Det kändes bra, men ändå kändes det som jag tänkte helt fel. Får kolla upp det i morgon. 

Blir till att byta i tvättmaskin, elda lite och tvätta barnen. Sen ska jag äta massa frukt och glass och bara ligga och glo på tv. Kanske till och med går upp och lägger mig och kollar tv i sängen=) Blir inte många knop iaf. Finns det badvatten så blir det ett hett bad. 



  

Stress och tristess

I morse var det bara upp och elda slänga i en maskin tvätt, sen in till stan. Lilleman hade tandläkartid tjugo över nio i morse. Fast jag tycker det är perfekt att åka dit en lördag. Men idag så hade jag tydligen körningen till dansen med. Så det var mindre kul. Bara hem äta sen frukost köra lilleman till morfar hem å ducha sen hämta de andra tjejerna å in till stan igen. Och på den timmen jag hade fri där, så hann jag inte nått iaf.

Har nyss kommit hem från lite fika hos en vän. Skönt att slippa sitta själv en hel lördag. Och dotra lekte med sin klasskompis där och efter ett tag kom lilleman från sin morbror. Så han lekte en stund med sin dagiskompis. Inhandlade lite kvällsmys grejs och lite mat å nu sitter jag här igen. Men äntligen skiner solen! Som jag har suttit och surat över detta tråkväder idag. Men nu är himlen alldelens blå. 

Barnens pappa har blivit delgiven stämningen om vårdnaden. Han hade tydligen både ringt och skickat sms inatt. Han minns det inte själv och jag hade inte inte hört det heller. Att han aldrig kna ge sig. Det enda jag vill är att ha en frisk pappa till barnen som kan sköta sig och leva ett normalt liv. Han var en jätte bra person förra våren, sommaren sen kom pengarna i slutet av september och då brast allt ihop. Han har aldrig varit så här dålig/konstig, frånvarande, som han är och har varit nu. Han är ju inte helt frånvarande, då han ringer och sms:ar mig i tid å otid. Barnen börjar lessna ur rejält och undrar varför deras pappa håller på som han gör. Men han tror att jag sagt åt barnen vad dom ska tycka och tänka och säga. Men de är för sjutton egna individer som har egen vilja och egna känslor. Jag bara hoppas att han fattar någon dag vad han sårar barnen och att han skärper till sig. Mina barn ska då bli starka individer och aldrig låta sig utnyttjas varken av vänner eller någon annan.

Ja allt visar sig hur det kommer att bli i slutändan. Han skulle strida om vårdnaden. Men lycka till om han skulle få hela. Han kan inte ha barnen boende hos sig och det vill dom inte heller. Sen om han blir frisk så är det ju viktigt att barnen har en god relation med honom. Men han kommer aldrig kunna ha det juridiska ansvaret över dem.

Ca 70 dagar kvar av graviditeten. Jag har noll aning om hur jag kommer ta mig till förlossningen, vem som ska vara med. Ibland känns det som det inte spelar någon roll och ibland så känns det inte alls roligt. Visst kan jag ta bilen in själv med. Men som sagt skulle jag få kraftiga värkar direkt så går det ju inte. Sen det med att vara inne på förlossningen själv. Ja det går väl men iom att man aldrig vet hur lång tid det tar så kan det ju bli väldigt tråkigt att vara där inne själv. Ingen att prata med om vad som ska komma eller få hjälp av med det som behövs. Och om det inte finns tillräckligt med personal så är risken stor att jag kommer att få vara väldigt mycket själv. Idag är en sån dag då det känns ganska så hopplöst och ensamt att inte veta. Men det kan ju lösa sig inom sinom tid. Ska prata med barnmorskan om hur vi kan lösa det. För vist har jag de som jag kan fråga. Men jag har ingen som jag vill ha med under förlossningen. Visst där inne före men inte under förlossningen. 

Känner mig som en katt som stryker runt när jag är ute. Undviker varje tillfälle tilll att slippa gravid-frågan. Jag hoppas den innått vända sidan av mig inte kommer att vara långvarig. Och det gör ju inte saken bättre att jag känner mig ensam. Ja, jag vet att jag själv satt mig i denna sittuation! Men jag ville för fan inte döda ett barn heller! Vem vill egentligen döda ett barn?!? JAg vet att jag klarar av barnen, en mer spelar ingen roll. Jag har tiden och orken ska jag finna. Alla har ju sina dåliga dagar ibland. Och alla orkar inte med fler än ett barn. Men i mitt hjärta finns det mycket plats. Och jag kommer att ge mina barn en bra och trygg framtid. Jag ska fixa mitt drömjobb och jag ska bli en lycklig och stark person.     


Ett samtal

Idag har det varit skapligt lugnt. Sov dåligt inatt igen, men sänkte värmen så då gick det bättre. Så ett svalt sovrum, nässpray och halsbrännetabletter är A och O när jag ska sova. Trodde jag skulle brinna upp innifrån inatt med. 

Fick sova tills jag vaknade iaf. Lilleman sov längre än mig och dotra bytte sovplats från min säng till sin egen. Hon hade tydligen blivit fråntagen sin plats av storebror under natten. Kl åtta kom gammelkatten och gosa, han va hungrig och det är ju klart att han kommer till mig då. Så det va bara att pallra sig ner det.

Slapp laga lunch idag, de stora åt på fritids och lilleman åkte till morfar som vanligt. Jag tjänade 275kr och ett skötbord idag. Och det va verkligen välbehövliga pengar. Jag är luspank typ. Men det beror ju på att det varit en dyr födelsedag och en stor elräkning samma månad. Inte direkt bra sammanträffande. Och denna månad blir det till att betala tapeterna. Men tydligen hade målar gubben sagt till pappa att jag skrivit det på pappa och det fick jag skit för av pappa. Fast mest bara för att pappa tycker om att gnälla, riktig surgubbe e han ibland. Jag skulle aldrig skriva upp något på pappa om jag inte frågat först. Men pappa skulle ev betala iaf. Eller byta mot ved, det var väl det målargubben tänk. Men irriterande att han skyller på mig. Och nu vet jag inte ens hur mycket tapet jag ska betala.:S

Fick ett jävligt komiskt samtal idag. Barnens pappa ringer och säger att han sitter hos polisen och att han fått ett samtal på sig att ringa och då valde han att ringa mig. Det roliga va att han ringde från ett registrerat mobilnummer. Han sa att han dödat en människa och att det var en kille jag hade samhörighet med. Hans hjärna har då inte torka på konstiga historier iaf och det måste vara ett väldigt händelserikt liv han lever ändå. Med denna påhittiga fantasin så kan det ju aldrig bli tråkigt. Jag kollade iaf upp numret och det gick till en missbrukare som jag vet vem är sen 15 år tillbaka. En riktigt påhittig person det med. Men iaf så fick jag ett meddelande om att den killen inte hade nått med xets samtal att göra. Och jag gick sedan till polisen och informerade dem om vad barnens pappa sagt att han gjort. Ja vad ska man säga. Men fan sånna som han med den skruvade hjärnan ska inte gå lös. Läste aftonbladet om en psykiskt sjuke pappan som dödat sin fru och sju årige son och sedan sig själv. Kan det hända oss tro? Ja jag orkar inte tänka på det faktiskt.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6926023.ab

Nä nu blir det soffläge en sväng. Har ju städat och gjort fint idag. Så det blir skönt att få slippa se röran när jag ska vila.


Man kan ju undra om det är så här han tänker:


  

Det suger ibland

Idag har det varit ännu en seg dag. Fast en skön eftermiddag mellan 17-19 då de två mindre va med morfar och åkte traktor. Men nu är de hemma igen och gnället satte igång från lillaman på en gång. Men han kanske lugnar sig på den fronten snart. Hoppas jag iaf!

Fick ett samtal med som gjorde att jag äntligen tog tag i städningen. Får besök i morgon en sväng och ett billigt skötbord på köpet. Inte för att det e det jag tänkte köpa, men billigt e huvudsaken. Ska ha detta uppe på toa om det passar. Ska även måla det vitt. Sen försvinner förhoppningsvis en drös med kläder i morgon. Få se vad jag blir av med. Torka golv, fixa diskbänken, och plocka små grejs på tv-rums golvet kvar. Och städa av detta nedrans skrivbord, men detta har jag bara mig själv att skylla.

Det har känts trångt i magen idag. Tror nästan den gjort några volter. Just nu trycker det på uppåt och är stenhårt. Men den rätar väl till sig när jag lägger mig ner.

Ska försöka få lite mer sömn inatt än vad jag åstakom natten som va. Lyckades ju glömma nässprayen nere och orkade inte hämta den. Men tji fick jag, höll på kvävas kl två inatt. Och före det hade jag sovit som en kratta. men inatt ska jag inte glömma den. Sen var det ju nån idiot som ringde just innan jag skulle lägga mig med. Att han aldrig ger sig och inser att han behöver hjälp. Men idag har det varit tyst än så länge. Men det är ju sov dax snart så han ringer väl då. Idiot! Säger jag bara. Om han ändå kunde inse sitt eget bästa. Men det lär väl dröja.

Blir till att göra lite kvällsfika nu sen soffan en sväng innan jag äntligen får gå upp och lägga mig. Bara det blir mörkt nån gång.

Lämna barnen halv elva, besök kvart i elva, skola ett med nytt ämne sen religion. Äntligen helg igen!



Suck å stön

Sån trisstess jag lider av. Blir tokig snart! Jag försöker med att födriva tiden med allt möjligt, men fan inte går dagen nå fortare för det. Jag har tvättat och torkat de tre par "skit" skorna idag, så jag håller tummarna för en god reklamation. Sen har jag tvättat sittvagnen, väntar på att sufletten ska torka, dammsugit bilen, lagt in massa annonser, lagat mat men fan heller dagen segar sig ändå. Klockan är bara tjugo i sju. Lilleman skulle promt till morfar, så vi mötte upp honom med hunden sen fick lilleman lov att gå ner med morfar. Vilken lycklig kille det blev=) Bävar för den dag inte morfar finns längre (hoppas det dröjer många, många, många år) Lilleman verkligen älskar att vara med morfar! Så fint det såg ut när jag kollade när de gick iväg. Morfar, lilleman och hunden, ett riktigt bra team. Och traktor skulle det sedan åkas med.

Så nu sitter jag här själv igen iof väldigt lugnt och skönt. Det enda jag inte gjort idag det är lagt mig och vila. Men gör jag det så kommer jag väl aldrig upp. Skulle behövt städa, men det är typ det enda jag inte lagt vatarna på idag. Det är ju egentligen mitt lördags göra. Synd att förstöra den morgon rutinen. För städar jag idag så inte sjutton är det fint till helgen iaf. Dessa små monster som älskar att slänga saker omkring sig och skräpa ned. Så få se om jag orkar städa innan kvällen. Skulle ha fixat med tapeter med, har ju bara lite kvar i hallen uppe, men lusten rann av mig. Den  kommer nog snart igen. Min högsta önskan e att någon erbjöd sig att måla och slipa min trapp. Men det lär ju inte hända i detta liv.

Ja ha borde tagit tag i lite läxor med. Men just sånna tråkiga måsten som städa och läxor, de har jag hållit mig långt ifrån ett par dar. Få se när den lusten kommer igen. På fredag börjar jag med ett nytt ämne med.

Nä, jag får väl tråka vidare. Inte har internett nå mer att säga heller. Letar spjälsäng och skötbord. Men just de som jag vill ha verkar inte finnas begangnat fast de är de mest simplaste. Men tio veckor på mig att leta vidare. Annars lär det ju tyvärr bli nytt.






Nina från Kaxholmen
GULLIVER Skötbord
Skörbord Gulliver Ikea
SPOLING Skötbord
Skötbord Spoling Ikea


Farbror doktorn

Hade ju kunnat varit ledig hela dagen idag. Men så typiskt mig att boka in HC besök när barnen har lov. Träffade först distriktssköterskan sen kom en SVENSK läkare in, hör å häpna:O Fast jag gillar de två utländska jag brukar träffa på min HC med. Det är ett gift par och väldigt duktiga både på språket och är medmänsklig. Men nu kikade det in en svensk läkare och han kände på knölen. Jag skulle avvakta och återkomma om den inte försvann. Och fick lite tips som jag skulle försöka med få se om den försvinner av det. Kunde även börja med kortison nässpray och B12 tabletter.

Sen va jag till köpcentra och klagade på skorna, så det va bara att komma in med dem eller in till deras butik på stan och lämna in dem för en eventuell reklamation. Jag har för sjutton betalat 2250 för tre par KUOMA vinterkängor som bara är skit efter 3-4 månader. Jag har haft massor av skor till barnen under dessa tio år. Men jag har aldrig varit med om att ett par skor är så dåliga som dessa. Och detta var de dyraste skor jag köpt med. Har lika gärna kunnat köpt vanliga snowjoggings för en hundring paret istället. Sen har barnen frysit och blivit blöt fram i tårna och gnällt på allt möjligt. Och alla har bara positivt att säga om dem, men jag OCH barnen har bara negativt att säga om dem! Och fan om de inte går att reklamera. Två av tre par har spruckigt i fodret, alla tre par har tappat formen totalt och alla tre par har fått sandpappers foder innuti. Trodde iaf att jag skulle kunna låta barnen ärva efter varann eller sälja dem eftersom de var så dyr. Men är Crispin butiken juste och reklamerar så får dom ett stort pus av mig. Men gör dom det inte så ska KUOMA få sig en stor känga i baken. Så aldrig nå mer skor från dem (Kuoma). Inte ens hålla i tre-fyra månader för den summan. Hade hoppats på 2-3 år iaf som många förespråkare skryter om. Men aldrig mer säger jag bara! Jag skulle kunna få skor för några år fram över för denna summa!





 



Vem får pluss, vem får minus???


Vecka 30

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 jun 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ja iof inte fulla 30 veckor men jag är i v 30 iaf. Så tio/elva veckor kvar. Har varit fullrulle i magen. Ingen svår väckt tös(?) är det iaf. På gott och ont om man säger så. Men det är ju så svårt att låta bli att inte putta på magen när jag ligger ner. När jag är i fullgång är bebisen oftast också i full gång. Igår låg jag på soffan i två timmar och käka godis och läste tidning. Riktig lyx för att ha tre barn. Och det är ju så skönt nu på mornarna med. Fast inatt har det vaknats massor av gånger. Men i morse när jag kolla inne temeperaturen så förstod jag varför. Endast 16,7 grader här inne!!! Pappa hade råkat skruva åt en ventil vid pannan lite väl mycket. Nä hä! Men det kom han inte på förens vid lunch idag när jag ringde för tredje gången! Men nu är det hett på elementen och snart 20 grader igen. Tur det var skola för mig i morse.

I morgon blir det en tur till hälsocentralen. Kolla upp knölen i armhålan. Lite orolig blir man ju. Men tre alternativ: En inflammerad hårsäck, en mjölkgång som redan stockat sig, eller en cancer knöl. Läste igår om en tjej som var gravid och fått en sådan knöl som va en mjölk gång som stockat sig, så jag hoppas ju mest på det då. För då kan dom punktera knölen och suga ur innehållet. Ska även försöka få en tid bokad för att tabort födelsemärkena på ryggen. Han i storstan ville inte, för det kunde bli nå kleoider(?) nå värre ärr vävnad. Men va sjutton det ser ju ut som jag har två små bröstvårtor på ryggen, inge snyggt när jag bär linne!

Nä nu blir det till att vila lite igen. Ljuvligt med finare väder, så barnen håller sig ute, ja iaf ett tag.




Uppe med tuppen

Nästan iaf. Vaknade strax före åtta helt av mig själv. Riktigt skönt att få vakna själv utan en massa bråk och tjafs och det jobbiga tv ljudet. Och slippa bli påhoppad av tjatiga barn att jag ska kliva upp. Jag har hunnit vaknat själv varje morgon sen jag flyttade upp. Så det är verkligen positivt. I morse så drog jag mig en sväng sen duschade jag och ingen av barnen kom ens upp! Dotra har sovit borta inatt så det var även första natten som jag sov själv där upp=)

Har ätit frukost och fortsatt med plockandet som jag höll på med igår. Men jag har ont i ena axeln och bäckenet börjar kännas. Fast värken efter fallolyckan är borta känns det som. Men bäcken värken kom ju efter fallet, så typiskt!

Inge sol idag heller:( Men jag hoppas den kommer för att stanna snart. Nu är det så trist ute. Inte för att jag hade tänkt vare ute, men uti fall.

15 dagar kvar till jag ska till barnmorskan igen och 25 tills ultraljudet. Börjar väl knata på. Ska hinna med ett barnkalas på bowlinghallen innan dess med. Och jag som har så mycket pengar. Men det löser sig nog. 

Ska nu göra lite frukost till lilleman sen vika in lite tvätt och ev fortsätta städa *suck*


  


Slitig dag...

och klockan är bara halv ett. Jag började dagen med en dusch sen slappa vid datorn, radera massa mejl som blivit kvar. Sen kika runt på samma gamla vanliga sidor. Skulle bara ner och elda en sväng och där blev jag sedan kvar, nere i källaren alltså. Så jag fick ihop en rågad sopsäck med brännbart och en kartong med plast, metall och el-grejs. Så nu är det bara rensa igenom loppis grejerna som står där och lägga i kartonger. Men skönt att ä'ntligen fått tummen ur och fixa där nere. Nu är det bara torka golvet kvar och nån j*vel får lov att hämta kartorna så jag slipper den skiten.

Och barnens pappa har fått totalt spel. Han har tydligen varit och hotat sina föräldrar igår så dom överväger att flytta från stan uppåt i landet. Han har ju blivit totalt knäpp. Jag ska iaf ringa psyke på måndag för han kan för fan inte gå runt och bete sig hur som helst. Drar in oskylldiga människor och beter sig så jävla illa. Hans psyke är totalt i botten nu. Och sen tror han ju att jag träffat en kille. Hur jävla sjuk kan han bli egentligen!?! Jag är ju för fan gravid! Och nä jag vet inte när kärleken dyker upp eller om den ens kommer att göra det. Men jag har annat att bry mig i än en massa tokiga karlar som fan inte vet vad de vill. Och inte kom han ihåg hur gammal jag va när jag var gravid med första grabben heller! Han måtte då veta att han själv va 23 (då han fyllde tre dagar senare) och jag är 3 år yngre än honom. Men nä, nu hade jag tydligen varit 17-18 när jag fick honom. Ja skit samma. Det visar bara på vilken inteligensnivå han ligger nu. Mina barn är miljoner gånger martare än sin pappa!

Nu blir det fixa lunch och jag hoppas jag slipper höra ifrån honom nå mer idag.



Seeeg dag!

Dagen har varit fruktansvärt seg. Kan det bero på att det heter långfredag? Jag har varit jätte trött. Iof så plockade jag lite här hemma i morse, sen bytte bil med pappa och tvättade min. Så jag har ju inte suttit på latsidan direkt. Men det är en riktigt jobbig trötthet. Tror bebisen ändrat läge med, så kan ju bero på det med. Huvudvärk och annfådd. Trött i benen som sjutton. Blev inge kalas idag alltså. Jag brukar inte banga, men med en härlig halsbränna med, gjorde inte saken bättre. Men i morgon kommer vi. Vi ska på loppis då med.

Så skönt att det snart är kväll. Vill gå och lägga mig och sova. Men klockan är bara sju. Fast det är ljust ute, känns jätte konstigt. Kanske är ljuset som gör mig trött...

Barnens pappa ringde för en stund sen, från sin mammas mobil. Hon avskyr när han kommer och ska låna saker. Han är så respektlös. Han ska ha pengar, cigg, snus, mat, kaffe, låna dator och mobil. Och det spelar ingen roll om dom säger ifrån så SKA han ha iaf och då vågar dom inte säga nej. Fast på nå vis så är det ju deras fel att deras son blivit så här. Han har ju levt med en alkoholist pappa. Men jag kan ju tycka att han borde veta bättre vilket helvete det är att leva på det viset. Men han har blivit tusen ggr värre än sin pappa. 

Vid samtalet vi hade nyss, så sa han att han skulle trycka in skallen på den kille jag träffar. Ha ha ha ja det vore ju intressant OM jag hade träffat nån. Men ha fattar ju inte vad det innebär att vara gravid. Som om jag skulle orka bry mig om en karl nu! Men det ser inte ljust ut att han kan följa med på förlossningen och se sitt barn födas. Och heller inte på ultraljudet. Men det är inget jag kan påverka. Utan han får väl berätta för sina barn och även det ofödda sedan, varför han valde att göra så här istället för att engagera sig i att bli bättre. Han skulle iaf åka och hjäpa sin nya, som sedan blev hans före detta som tydligen är hans nya tjej igen.

Det är tydligen bättre att engagera sig i en ny tjej än i sina barn! Nä jag bryr mig inte, men jag tycker synd om barnen som ska ha en sån idiot till pappa som inte förstår sitt eget och sina barns bästa. Fast barnen vill inte prata. Stora grabben ville prata med honom dagen innan tio års dagen, men eftersom han inte kom då, så har han absolut inte velat prata. Rätt åt honom! Jag sa att jag skulle ta upp anmälan igen, om det som hände i höstas. Barnsligt av mig att "hota" med det. Men jag är så trött på hans jävla psykotiska sett att vara. Och det är det ena som leder till det andra i denna psykiska sjukdom. Men han gräver sin egen grav. Ibland önskar jag han vore död.

Nä nu blir det nått knop igen, men inte många, sen soffan för resten av kvällen.



 


80 dagar kvar

Idag är det 80 dagar, jag har alltså varit gravid i 200 dagar. Nu känns det som det gått fort. Men ändå känns det som att det är en evighet kvar. Men jag har ju gått långt över halva tiden. 28 dagar kvar till ultraljudet. Det ser jag verkligen fram emot. Har en barnmorsketid den 20:e april med. Sen kommer det bli besök till henne varannan vecka. Så efter den 20:e´s besök är det bara fyra BM besök kvar. MAX fem! Sista besöket blir ungefär den 15 juni. Så visst kryper det närmare.

Jag hoppas faktiskt att det är fler i byn som e gravid och ska ha i vår, sommar. För det är alltid trevligt att ha någon i samma situation, att träffa och ta promenader med. Just nu vet jag inte någon som ska ha barn. Det är nog många som "gömt" magen under vinterjackan, så det kanske ploppar upp en massa nu om det blir varmare. Sen har vi ju frun i stan som förhoppningsvis vill hitta på en massa tok. Jag åker mer än gärna och går på stan=) När jag väntade dotra och storagrabben var 2 år då bodde jag nästan på stan. Iof var det sommar och varmt, så just nu skyr jag stan ocj åker till köpcentra istället. Men i sommar blir det perfekt att promenera ner på stan.

Inatt var även första natten i mitt nya rum. Jag och dotra bråka om sovplats innan hon äntligen somnade grinandes. Men hon viste vart jag skulle sova. Och jag kan inte ligga på så många sidor av mig själv nu, utan måste snurra runt välödigt ofta. Men så klart tyckte hon jag var egoistisk. Men vi sov då bra allihop. Lilleman sov på storebrors soffa och storebror i sin säng i det lånade rummet. Och ingen väckte mig utan jag vaknade själv tjugo över åtta. Så skönt! Luktade lite för mycket förg bara. Vaknade kl två första gången, men ställde ut ätticka så jag hoppas lukten försvinner snart nog.

Idag blir det städ-dag. Och ev åka och fira en vän som fyller år. Var ju ett tag sen vi var dit. Ev fixa klart hallen uppe senare idag. Annars blir det lugnt. Skulle behöva varit till IKEA och köpt en ram, men få se hur jag gör.

Frukost sen städa.




  

Två kubik...

...om inte det va tre till och med. Så mycket skit fanns det i min källare! Ja plus en soffa och en tv-bänk som stod på övervåningen. Sen klockan halv tre har vi hållit på. Så nu är jag trött kan jag lova. Flyttan klar till mitt nya sovrum. Och det är faktiskt klart till 99%. Helt otroligt för att vara mig. Men en list lite här å var som fattas, det är nog lite jag. Men pappa lova komma tillbaka och fixa resten nån annan dag.

Stora grabben har fått LÅNAT data rummet som tillfälligt sovrum. Men just nu ser dessa två rum ut som ett bombnedslag. Men jag måste ju få till så jag kan tapetsera. Och jag hoppas han kan sova i detta rum nu iaf. Han förstör ju ryggen.

Jag har även burit upp vaggan. Ja jag vet att det är tidigt. Men jag har ju bara mig själv att lite på så det blir gjort. Så då tänkte jag det var lika bra att flytta upp den då jag orkade hålla på, istället för att be någon annan göra det åt mig. Det är bara två skötbord och en spjälsäng som fattas nu. Sen har jag det jag behöver. Jag märker det blir jobbigare att bära tungt å så. Så jag har köpt hem blöjor då jag storhandlat mat i stan och även amningsinlägg och de djävulska bindorna som måste bäras de första veckorna pga äckligt avslag. *uäck*

Känner mig komplett i stort sett. Eller komplett galen kanske. Jag vet att många skulle göra abort då de stod vid samma val och sittuation som mig. Men herre Gud det är ju ett livs levande barn som då väljs bort! Och nu ser jag bara fram emot att ta emot denna vackra gåva. För jag ser det som en gåva.

Namn är en stor gåta det med, min lista förut såg ut så här. Har återgått till att inte stryka pojknamnen=) Måste tänka igenom detta noga nu. Fast man vet oftast inte helt hundra vad bebisen ska heta innan den föds.

Moa
Tindra
Julia
Linnéa
Maja
Mira

William
Lukas
Liam
Melvin
Simon

Nä snart blir det pizza och ev lite städa. Sen vila=) Så himla trött nu!



 

RSS 2.0