Blir galen snart

Igår blev vi tillfrågad om vi ville med på ett leklnad i storstan. Jag är väl inte direkt överförtjust i att varken sitta där inne eller betala den dyra avgiften. Men eftersom mina dotter blivit tillfrågad och triggad att "tjata" på mig. Så kände jag även att barnen tycker ju det är skitkul. Så sagt och gjort så åkte vi iväg i går morse.

Det var jag + barnen, T + barn, A + barn. Alla lekte och stojja i 2,5 timme. Inge osämja eller så trots sex tjejer som ska hålla sams. Jag och A åkte sedan på MAX och käka. (Kan ha varit redan där det började) Men dotra lekte med A:s äldsta dotter, dom har alltod lekt bra då dom är i byn. Vi åt och T ringde A och A talae om att vi var och åt. Reaktionen vet jag ínget om, hon har kunnat komma dit då hon ringde också. Jag var helt slut efterleklandet så hade inte en tanke på nått, ville bli mätt och sen åka hem och ta det lugnt.

Väl hemma så började A:s dotter och dotra och leka. Sen ringer T:s dotter och jag talade om att tjejerna var ute och cyklade. (kunde inte gå och kolla just då). Men iaf efter ett tag så får jag besök och ett sms kommer. Där det stod att det var slut lekt för dotra med T:s dotter för nu hade Dotra varit dum och lovat hennes dotter redan dagen innan att leka men nu lekte ju dotra med A:s dotter och tydligen hade inte T:S dotter fått vara med. Hon talade även om att hon, T hade skällt på min dotter.

Jag frågade dotra då hon kom hem strax där på, om hon varit dum och varför. Fick inge direkt svar. Sedan gick dom. Jag pratade med dotra igen på kvällen när hon var ensam. Jag frågade varför hon gjort så här och först lovat T:s dotter sen lovat A:s dotter och sen att inte T:s dotter fick vara med. Då sa hon med gråten i halsen att "Jag glömde ju bort!" Sen berättade hon att T skällt jättemycket på henne så hon hade blivit ledsen. Och varje gång hon varit i närheten av T:s gård så hade hon fått skäll. Dom hade även varit och frågat igen om T:s dotter fick vara med, men då fick hon skäll igen och T hade sagt att dottern inte fick leka med min dotter.

Jag blir så himla ledsen för min dotters skull! Vem som helst kan ju glömma. Jag glömmer saker jag lovat, flera ggr per dag. Och inte inte vill jag ha ovänner för det. Dessutom så hade vi bestämt att barnen skulle leka på midsommarafton medan jag och T drack en cider och prata lite skit. Men nu såg jag på FB att hon tydligen bestämt med någon annan om mat och efterrätt mm. Jag blir så himla ledsen. Va sjutton ska barns lek och oförstånd drabba mig som vuxen för? Jag har väl inte gjort T något. Jag har iaf sms:at T och frågat om det är okej att vi kommer i morgon trots barnens osämja. Men inget svar ännu och hon brukar svara snabbt.

Nu kanske ni tycker att jag ska skita i T men jag är inte sån som blandar in fel saker och blir sur på andra vuxna när det gäller en sån bagatell. Vi som varit barn och dessutom flickor VET hur jobbigt det var att hålla sams när man var lite. Kilar kan leka 3,5,7,11 tjejer kan bara leka 2!!! Jag försöker få tjejerna att komma överens fler. Men nu är det ju stopp från T:s sida. Så då gick det ju inte nu heller.

vad fan ska jag göra/säga? Jag vägrar sjunka så lågt och bli osams med vuxna pga barnen. Jag täkner inte undvika pga barnen. Få se vad hon svarar. Jag som hoppades på en trevlig midsommar med trevligt och roligt sällskap. Fy vad jag hatar högtider :P


1 år

Idag var det alltså ett år sedan som lilltösen såg dagens ljus. Hon var beräknad till 21 juni men hon ville kika ut någon dag tidigare. Jag hade haft värkar i nästan en vecka innan och på onsdagen så hade slemproppen släpp. Va på sista mvc besöket på torsdagen har jag för mig och då var även pappan med. Han såg rätt uppskrämd ut när jag berättade att det börjat hända lite grejer. Men jag minns att jag inte var direkt glad på honom då. Och jag hade ju fortfarande inte bestämt mig om han skulle få vara med när hon föddes. Självklar så hoppades jag på att jag skulle vilja ha honom med, men på samma gång så avskydde jag tanken på att ha honom där inne.

Jag körde in på natten, tror jag kom in vid tolv halv ett. Inget mer hade hänt och de gav mig en sovdos. Fick så klart gallstensanfall av sovdosen och fick då en spasmofen. Men alla på förlossningen glömde bort mig. För det tog sån tid men allt. Halv nio så kom det en barnmorska in och såg förvånad och ursäktade sig att de glömt bort mig. Sen undersöktes jag och fick komma till förlossningsrum. Parkera om bilen gjorde jag innan och ringde pappan. Han skulle komma in till elva och jag sa åt honom att vänta i väntrummet. Hade ju som sagt inte bestämt mig än.

Jag fick hinnblåsan spräckt och låg och andas. Hade inte så jätte ont men fick ryggbedövning som inte hjälpte. Efter den var satt så fick pappan komma in. Och det var efter lunch. Vi pratade lite grann. Han fixade med filmkameran och sen kl två blev det byte av personal. Kl 14,10 började jag krysta och 14.17 föddes hon. Hon var slö efter min spasmofendos som jag fick. Läkaren kollade efter att pappan klippt navelsträngen. Men allt såg bra ut.

Detta var nog min bästa förlossning. Och jag är så glad över att jag fick det på film. Då kan jag uppleva den igen=) Det är ju grymt häftigt vad som kan utvecklas i en och sedan födas ut livslevande.

Så nu finns hon är hos oss. Våran alldelens perfekta lillatös. I våran perfekta lilla familj.

Sover, äter, busar och skrattar dagen lång. Envis är hon ibland och ledsen ibland men de gångerna är få.

Dagen har firats i omgångar med besök hela dagen. Pappa, farmor och farfar kom elva. Mormor, morfar och morbror kom till lunch. M, M och P kom till två och bästaste lilla familjen A, P och G kom vid halv sex ungefär och blev kvar till halv åtta. Så dagen var perfekt. Min bror med familj kommer i morgon. Efter ett bad, välling och tandborstning så somnade tösen sött. De två små sover de också i SINA SÄNGAR efter ett bad. Tog lite tid men det är det värt. Vi låg och prata och så innan de somnade.

Mitt huvud känns annars uppsvällt och för fullt av information och babbel. Men har städat i ordning och diskat så slipper det i morgon. Bara inhandling av mat och betala räkningar i morgon. Sen inga mer måsten om jag minns rätt.

Natti natt

Humöret inte på topp

Oj oj vad mitt humör inte alls är som det borde. Först å främst så är jag trött å seg och känner mig lite smått nere, beror antagligen på vädret. Sen så tänder jag till på alla sylindrar. Mina barn gör mig smått galen. Känner mig tok irriterad och inte alls sugen på att göra ett dugg. Kan ju vara de nya p-pillren som jag fått. Men som sagt att äta hormoner är ju pest eller kolera. Men vill jag leva som en fri kvinna så måste jag ju stoppa i mig dessa skitpiller. Läkaren ringer iaf i veckan och berättar provsvaren på de tre rör prov som jag tog. Jag hoppas allt såg bra ut.

I morgon fyller lilltösen ett år. Har inte köpt så himla mycket. Det är ju inte så att hon behöver så mycket saker. Men från mig och barnen så kommer hon få ett poolset, hink och spade, kläder, liten prydnands båt, ängla vingar. Av mina föräldrar så fick jag 500kr till henne så det blev lite kläder sen så får jag väl köpa nå behövligt till henne sen.

Har bakat en botten till pinockiotårta idag, även geggat ihop fyllning till en smörgåstårta.

Få se om min bror med familj dyker upp i morgon. Dom hade ju planerat ett stockholms resa med övernattning. Så få se om dom skulle hinna. Detta säger ju det att dom glömt bort att lilltösen fyllde år. Jag blir så jävla besviken på denna människan. Men det är ju som det är. Kommer dom en annan dag så blir det inte att jag köper nå mer fika. Utan dom får det som blir över.

Få se i morgon hur det blir.

Boooring

Ännu en dag eller eftermiddag som varit skittråkig. Shit, fattar inte hur jag ska stå ut med detta hela sommaren!?! I morse var det tid för tandläkaren ännu en gång. Blir ju några besök per år om man har fyra barn. I fredags så fick jag det äntligen bekräftat att min äldsta son har en dålig tand som inte bildar hår emajl, där av hålet han har i den permanenta tanden. Som hon har gnällt på mig om att han har dålig munhygien. Jag har samma problem med en av mina tuggtänder också.

Sen blev det en tur på Lindex, hann precis in och handla 20% rea på rea innan klockan slog tio. Så nu fick lilltösen lite mer kläder till dagisstarten. Skulle ha viljat handlat massor, men tiden fanns inte och tänkte lite ekonomiskt. Var även in på H&M och kolla rea. Det blev ett par jens till dotra för 50kr, Hello Kitty jeans till lilltösen för 75kr skit snygg huvjacka till stora grabben för en hundring och en t-shirt till lilleman. Så det blev ju lite till. Men kläder värt 1500 fick jag för knappt en fem hundring.

Sen har jag bara tråkat. Kollat fotograf i stan för syskonfotografering. Jag känner att jag vill ha detta kort riktigt fint på 1 års foto. Och ska även knäppa syskonbilder. Så få se om det finns nå tider nu i juni då stora grabben åker på semester 2:a juli. Vill ju ha det nu då hon blir ett år lilltösen på söndag. Annars kollar jag med någon annan.

Lilleman soer förhoppningsvis hos morfar inatt. Han har lite smått irriterat mig i en veckas tid nu. Och ska han hålla på så här hela lovet så blir det psyket nästa till skolan börjar. Men det blir nog bättre snart hoppas jag. Men skitvädret verkar hålla i sig. Och det känns ju inte heller jätte kul för humöret. Jag vill ha massor av sol och värme!!!

Nu blir det till att lägga lilltösen igen. Ska till BVC på vägning och läkarbesök i morgon kl nio. Inget mer möte inbokat denna vecka om jag minns rätt.


Ut tråkad

Bara förnamnet det. I morse så fick jag besök, sen blev det en promenad på en timme och lite kaffe efter det. Självklart så ösregnade det ner när jag och lilleman skulle gå hem sen. Men jag dog ju inte av det heller. Sen så har jag inte gjort så mycket. Hade massor av planer och ork då jag gick hem i regnet. Men sen så försvann all ork. Fick även en massa krypningar i händer och ansikte. Ringde 1177 och hälsocentralen kontaktade sedan mig. Så i morgon blir det HC kl nio. Vet inte vad jag fått för symtom på för skit.

I morgon blir det även kortknäppning på lilltösen till tidningen. Hon blir ju ett år på söndag. Tänk vad tiden går fort. För ett år sedan så väntade jag bara på att allt skulle sättas igång. Jag hade även i dagarna min examination i pedagogiskt ledarskap. Viste ju inte från början om jag skulle hinna göra den. Men det fixade jag. Hade nog redan börjat fått lite förvärkar. Och längtade otroligt efter förlossningen.

Håller på säljer av lite barnkläder på blocket. Men gud så drygt. Jag jar ju noll koll på vilka jag har lovat vad. Men ett paket är ivägskickat idag. Så ca 150kr inkasseades idag. Och i morgon så får jag in 150kr för babygymmet. Hoppas jag blir av med massa kläder.

Nu dax för kvällsmat och annat tråkgöra. Men idag har varit en skitdag och riktigt tråkig. Hoppas morgondagen bjuder på nå roligt. Helst hela dagen.

Söndag

Seg i dag på förmiddagen. Hade ju sina orsaker. Men det var väl värt det, ja iaf om jag ser det så, att jag slapp tillbringa en lördag ensam. Hade iof gärna undvikit alkoholen. Sen mensvärk+ont i övre delen av magen. Ingen bra kombination.

Sen var det lunch och färd till golfbanan med lilleman på träning. Jag kom då på att jag såg framemot att åka dit. När jag såg honom så känndes det härligt. Han är ju helt underbar. Något som jag vekligen kan vila mina ögon på. Jag har inte tänkt på honom sen söndagen för två veckor sedan. Men det finns ju egentligen inget att längta efter när jag bara vet hans namn och civilsånd. Jo han är ju singel. Jag får försöka köra med lite tankeöverföring ;) Kan ju fungera =) Kändes ännu bättre när jag såg att han råka titta åt mitt håll och hålla blicken kvar. Ja ja en helt underbar dröm. Jag skulle kunna våga men jag har gjort det så många och det har inte gått så bra. Har egentligen inget att förlora. Men vill gärna kunna fortsätta åka till golfbanan med mina barn. Så mina ögon får fortsätta arbeta när jag är där. "Bakom mina solglasögon ..." =)

Nu är det kvällsmat och sova om en å en halv timme för lilltösen. Sen får jag drömma mig bort och längta till nästa gång vi ses. Dröjer tyvärr en månad pga uppehåll. Men den som väntar på nå gott =)

Se you  

Sommar och sol

Har varit varmt och skönt ett tag. Skolavslutning för barnen och nu kan man äntligen bara vara. Har iof haft lite möten, tandläkarbesök x3 för barnen, barnkliniken med lilltösen och min skola. Men nu blir det skapligt lugnt på den fronten. Har två tandläkarbesök kvar då barnen ska laga hål.

Sen måste jag få skrika ut en sak :SHIT, VA DET KÄNNS SKÖNT ATT MENSEN KOMMIT! Ja, det händer ju inte direkt ofta att jag blir glad över en sån skitsakt. Och även om risken skulle vara minimal att den inte skulle dyka upp, så fanns det ändå en väldigt lite procent att den inte skulle göra det. Så nu kan jag andas ut och jag börjar nog äta min p-piller som jag har liggandes hemma. Även om mina ben inte alls tåk pillren men jag känner att jag vill känna mig fri och umgås som jag vill. Jag är ju för fan ingen gammal nucka heller :P

Sen en till sak jag vill skrika ut:JAG HAR ÄNTLIGEN FIXAT MITT SLUTBETYG! Så nu har jag köpt en flarra asti martini som ska drickas i firande syfte. För ska man vara riktig, så har jag ju egentligen inte tagit min studenten och fått nå slutbetyg. Men nu har jag äntligen det. Ett G i engelska A och ett VG i Historia A. Så jag känner mig stolt över mig själv.

Händer inte så mycket i mitt liv. Känner mig fet bara. Men jag väger inge mer nu än jag gjort de senaste fyra åren. Så jag fattar inte varför. Jag behöver verkligen fitta till mig (Det där lät ju väldigt konstigt) Men jag måste få kroppen att INTE vara så jävla slapp. Mina promenader fungerar ju inte. Känner mig bara tjockare och tjockare efter varje promenad. Men lilltösen börjar dagis i oktober eventuellt i september. Så då blir det gymmet.

RSS 2.0