Ett rum för lite...

Kom på en lite komisk grej när det gäller mig, boende och få barn. När äldsta grabben föddes så bodde vi i en liten 2:a. Maj 02 flyttade vi till en 3:a och vips så kom det en syster samma år. Efter tre år i våran trea och en till grabb på väg, började det kännas som det va dax för större. Så vi flyttade till min hemort, till en 4:a och vips så blev vi fem i familjen i en fyra. Så det har aldrig gått lång stund innan nästa barn har kommit då vi äntligen fått större. Läget som det ser ut idag är, hus med 4:a sov rum och jo vad händer...en liten bebis kommer snart igen=) Ja iof så gååår det ju att 1. Dela ett av rummen uppe 2. Göra ett rum av halva tv rummet 3. Flytta ner nån av de äldre i källaren, men det blir en massa fix innan det skulle gå. Men som tur är så dröjer det minst ett år till, efter bebisen är född, som jag måste börja tänka på ett till rum. Kommer iaf börja med att flytta datorn antingen t stora grabbens rum eller hallen uppe, innan sommaren. Sen ställa spjälsängen där datorn står nu. Så det blir nog bra iaf:) Men det ska inte va lätt när det gäller mig inte;) 

Största bekymmret nu är att jag måste berätta för mina föräldrar! Ja okej, det låter som att jag är 18. Men nä det hndlar inte om det. Utan om att dom så klart blir orolig över hur jag kommer klara mig. Och sen mycket att pappa hjälper mig med diverse nu och ja jag vet inte hur jag tänker...Det är i slutändan mitt liv. Och dom kan ju inte förskjuta sin dotter. Jag vet att jag klarar mig. Och efter att ha släppt nyheten och massa tårar och säkert försvars-skrik från mig så går det över och är som vanligt nästa dag. (hoppas jag även denna gång)

 

Skit dag!

Sov till kvart i nio, blev självklart väckt av mobilen om ringde. För en gångs skull när hela familjen låg och sov! Men så är det ju alltid. Bara glad att det inte va tidigare. Kl nio ringde vanliga telefon, en kompis till stora grabben. Förstår inte hur föräldrar kan låta sina barn ringa så tidigt till kompisar när det är jullov! Iof får mina ringa till de få vänner som brukar ha förmågan att ringa tidigt till oss. Men annars är det tio som gäller här, ev tidigare på sommarlovet.

Barnens pappa kom ut vid tio. Lilleman blev så glad när jag sa att jhan skulle komma. Sen satt dom och spela han, lilleman och dotra. Dom två som verkligen slåss om hans uppmärksamhet. Storagrabben va inte hemma. Orkar inte "tvinga" honom träffa sin pappa. Sen efter 2,5 timme tog det roliga slut. Orkar inte ens skriva om det här. Tar för mycket energi. Så det slutade med en snabb korvlunch och sen körde vi hem honom vid två. Stackars barn!:( Men dom har det bättre med mig själv. Fast han bad om ursäkt via sms en. Men ja vad ska man säga när han inte fattar hur sjuk han är! Skit samma jag ska leva mitt liv här och ska ta tag i allt och bli en bra mamma.

Annars då hmm...va t stor stan och köpte en rosa liten mp3 till dotra. Det var jag, dotra och lilleman som åkte. Men gud vilka orginal det går runt där alltså! Det är ju sånna knepiga människor som man såg på Filip å fredriks tv programm. Tror alla va ute idag!=) Åker man til köpcentra eller vårt stan, så är det inte på långa vägar lika mycket tokigt folk ute ha ha ha. Så idag undrade jag verkligen vilka som va "lantisar" vi i byn eller dom i storstan???

Har vart lugnt med magen två dagar. Den har mest bara känts som en degklump. Ja förutom idag när jag blev en aning irriterad, då drog livmodern ihop sig och jag fick konstigt ont. Men jag får sluta bli arg. Sen somnar barnen så ent nu när det är lov. Kan lova att till söndag då är det upp sju, halv åtta som gäller för barnen. Och i säng tidigare för var dag. Blir tokig snart. Dom vände på dygnet på en dag.

Idag är det 19 dagar kvar till utltraljudet. Och i morgon, torsdag alltså nyårsafton, så går jag in i v 17. Tiden börjar gå tok fort nu.


Vecka 17


En till...

Ja det är ju så det ligger till, ett barn till. Det går ju i vågor hur det kommer att fungera. Men ändå är ju de andra barnen så pass "stora" så det borde gå ganska bra. Men jag vill ju självklart få energi och lust tillbaka. Den har nog inte funnits hos mig på väldigt många år. Och hösten har ju varit väldigt mörk. Känner att jag fått göra val, antingen orka med skolan eller hemmet och då har ju skolan varit viktigast. Men självklart är ju barnen viktogast. Men orken är som bortblåst. Skulle vilja få lite tid att bara vila ett tag. Iof så är det lov nu. Så stressen att behöva kliva upp och fixa frukost och köra barnen det finns inte nu. Även om lilleman kommer och väcker mig sjuttioelvatusen ggr varje morgon! Det enda han vill är att jag ska kliva upp. Förstår honom men det är ju så skönt att få dra sig. Ska fixa tv till sovrummet så kan dom ligga här inne och kika. Jag börjar i skolan först den 12 januari kl 13 med engelska diagnos test. Sen intro för de andra nya kurserna den 13 januari. 

Kom att tänka på att jag saknar en spjälsäng, men har ju lite tid att fixa det på. Vill ju ha en med ställbar botten och nedsänkbar långsida. Men tänker fan inte köpa en helt ny. Jag som sålde min till grannen för ett år sedan. Det är ju så typiskt. Men ändå så är det bara en säng och babyskydd/bilstol jag måste köpa. För jag har allt det andra, ska iof köpa ett skötbord från IKEA med. Har ju bara skötbordsbyrå och den får bara plats i storagrabbens rum och dit vill jag inte gå och byta blöja. Kläder finns det massor av till en nyfödd. Har köpt en liten body med Kitty på i fall att...Men det blir nog en pojk till. Dotra skulle ju bli super stolt om det blev en flicka. Men man kan inte betsämma tyvärr.

Ingen på "min" sida vet om att det kommer en till. Inte barnen heller, fast jag tror dom anar. För deras pappa har ju så klart klantat sig då han varit arg och psykotiskt. Så barnen är pippi på att säga att jag är tjock eller gärna hoppa på min mage. Men jag lär väl släppa bomben efter ultraljudet antar jag. Helst hade jag sluppit, iaf slippa berätta för pappa. Hör hans gnälliga kommentar i huvudet. Men fan det enda jag har hjälp med är att dra in ved. För skotta snö brukar jag göra, men känns onödigt när dom kan komma med traktor. Sen kippa gräs gjorde jag varje gång i somras. Och inte mycket pengar jag har lånat av dom heller. Så klarar mig själv det kommer jag göra. Önskar bara att jag hade nån som fixa maten! Blir catering sen när barnet e fött. Kommer inte orka att laga mat varje dag.

Kollade lite resa idag. Skulle ev kunna komma iväg för ca 15000kr, sen så klart fickpengar och matpengar. Men jag kan leva på luft om så är=) Ska försöka ta upp det med pappa nån dag så han inte hinner boka resa. För då har väl den satans brodern lirkat sig in *bläää*

Lite nattning av lilleman nu, sen tv för resten av kvällen.




Tror att jag börjar känna kroppen där inne. Alltså inge rörelser utan kroppsformen!

Lite familje horoskop

Jungfrun som förälder - förväntningar


Jungfrun är ett förnuftigt tecken, men har höga krav och är perfektionist. Du lär dina barn ansvar, hur man sköter sina ägodelar väl och leder ett hälsosamt och aktivt liv.

Du kan verka överdrivet kritisk ibland, men det är därför att du vill dina barns bästa – fast det kan vara svårt för barnen att förstå ibland. Glöm inte att de gör sitt bästa och förtjänar beröm för detta, även om de inte alltid lever upp till dina höga krav..

Du är praktiskt, hjälpsam och pålitlig och kan ge dina barn en bra grund i livet – både känslomässigt och ekonomiskt. Du har en tendens till snålhet, men dina barn kommer inte att behöva gå utan körlektioner och andra viktiga saker senare i livet. Den viktigaste gåvan är tid och uppmärksamhet och det är du generös med.

Du är bra på att planera och har öga för detaljer, så är förmodligen den som har koll på familjebudget och räkningar. Glöm inte att sätta på spenderbyxorna då och då – enstaka extravaganser klarar ni förmodligen av och i och med att det inte händer så ofta, värderas de mer.

Förmodligen förstår dina barn att du vill deras allra bästa. Men glöm inte att slösa med kärlek och beröm – det kostar inget att ge! Väl förtjänt uppskattning ger en välkommen balans till väl förtjänt kritik. Det ena är värdelöst utan det andra.

Våg barn - Diplomat, inte stridstupp (Dotra)


Närhelst det är spänd stämning i hemmet kommer vågbarnet att vilja medla. Vågen vill att alla ska komma överens och tycker gräl är jobbiga. Om ni är en högljudd och argumentativ familj, kommer din lilla våg att behöva lära sig göra sig hörd, vilket kan vara en stor utmaning för de som är födda i vågens tecken.

Harmoni är viktigt för vågen och de som är födda i vågens tecken gör nästan vad som helst för att bibehålla friden. Detta inkluderar tillgivenhet gentemot föräldrar, syskon och vänner.

Vågbarn är snälla och väluppfostrade, men deras vilja att vara alla till lags kan skapa problem. Att vara alltför orolig att trampa någon på tårna kan göra en obeslutsam och lite velig. Det är ofta svårt för små vågar att uttrycka sig tydligt, vilket kan leda till att de blir något av en dörrmatta för andra, mer kraftfulla typer.

På plussidan gör deras sociala talang och känsla för rättvisa dem till goda vänner. De är duktiga på att skapa harmoni och balans och har ett sofistikerat sinne, även i unga år.

Vågar är naturliga medlare och bra på att ena människor, skapa kompromisser och och hjälpa andra att komma överens istället för att gräla. Du har en viktig uppgift som förälder i att varsamt lära ditt barn att meningsskiljaktigheter ibland är oundvikliga och en naturlig del av tillvaron. Hjälp din lilla våg bygga upp sitt självförtroende och komma till insikt om att det går att vara tydlig och ha skinn på näsan utan att vara otrevlig.

Vädurs barn - En naturlig ledare (Stora grabben)


Det är inte konstigt om din lilla vädur föddes tidigare än beräknat. Vädursbarn har generellt attityden “Är vi framme snart?” till tillvaron och är otåliga att möta alla äventyr som livet erbjuder.

Vädurar är passionerade, kreativa och rastlösa. Som barn har de ofta mer energi än andra barn och visar en livsglädje som endast överträffas av deras naturliga mod. Vädurens ständiga ”Jag först!” och tendens till egocentricitet kan vara en utmaning för de som måste hantera och bemöta deras livliga natur.

Små vädurar är lika oförblommerat ärliga som stora och säger gärna rätt ut vad de tycker och tänker. De överskrider ofta gränser du sätter eftersom de är naturligt impulsiva och sällan ser sig för innan de tar språnget.

Som förälder till en liten vädur har du säkert sett de rejäla vredesutbrott de är kapabla till. Vädursbarn verkar ha svårare än andra att kontrollera sina känslor. Men de är inte långsinta – så fort fyrverkeriet är över, så är vreden som bortblåst.

Eftersom vädursbarn är så bra på att börja nya projekt men inte lika bra på att avsluta dem, har du en viktig roll i att ge dem det fasta och kärleksfulla stöd de behöver för att lära sig fokus och tålamod.

Se till att din lilla vädur får mycket utlopp för fysisk energi. All den där energin behöver få utlopp i fysiska aktiviteter. Men se till att ha rätt skyddsutrustning – eftersom de ständigt har bråttom kan vädurar vara olycksbenägna.

Lejon barn - Lejonhjärtad lojalitet (Lilla grabben)


Värme, lojalitet och generositet är bara några av din lejonunges många fina egenskaper. De som föds i lejonets tecken är entusiastiska och tillgivna. Lejonet upplever livet med hela sitt stora hjärta.

Med sin känsliga, stolta och oftast något högmodiga natur kan lejonet verka tufft på ytan, men de är faktiskt ganska sårbara på insidan. Hårda ord kan skada lejonets självförtroende, så var försiktig med hur du uttrycker dig gentemot ditt barn, särskilt när det kommer till tillsägelser.

Lejonets primära behov inkluderar uppmärksamhet och bekräftelse. Ditt barn kommer att göra allt för att göra dig och i stort sett alla andra i er omgivning stolta. Han eller hon har en naturlig dramatisk ådra och kommer att sätta upp prestationer och små föreställningar redan från en tidig ålder. Var inte överraskad om ditt barn tillbringar en hel del tid framför spegeln och gillar att klä sig färgstarkt och uttrycksfullt.

Lejonbarn frodas av beröm och erkännanden. Ditt lilla lejon kommer förmodligen att göra bra ifrån sig under barndomen. Han eller hon kanske blir stjärna i skolans dramagrupp, eller duktig i gymnastik och idrott. Om det finns ett tillfälle att njuta av rampljuset, så kommer inte lejonet att missa det.

Belöna ditt barn för hans eller hennes många prestationer, särskilt lojalitet och god etik. Annars kan lejonet undgå insikten om att dessa egenskaper än viktigare än att bli beundrad för sitt utseende eller karisma.

Tvilling barn - Ett snabbtänkt och livligt sinne (Ofödd)


Din lilla tvilling kommer att titta på dig med glada, livliga ögon och locka dig till skratt, samtidigt som han eller hon tydligt visar att det händer mycket mellan öronen. Ofta börjar de prata tidigt, i lag med sin natur!

Tvillingar tenderar att vara kommunikativa, charmiga och socialt lagda. Även om din lilla tvilling är av den mer tystlåtna sorten, så är han eller hon förmodligen snabbtänkt, nyfiken och mycket medveten om världen omkring. Se till att det alltid finns böcker, pussel och annat knåp att sysselsätta ditt barns aktiva sinne med och erbjud gott om utrymme och material för egna projekt.

Tvillingar älskar nyhetens behag och rör sig gärna snabbt mellan olika aktiviteter. Så fort de lärt sig något, blir de uttråkade och går vidare. Deras sinnesstämningar kan också skifta på ett ögonblick.

Många tvillingbarn är obeslutsamma eller ombytliga. Samma tendens gör dem också anpassningsbara. Tvillingar väljer ofta variation och breda erfarenheter framför djupgående förståelse, men du kan hjälpa dem fokusera och utveckla med uttalade styrkor.

Din lilla tvilling kommer att vara duktig på att läsa, skriva och debattera, samt allt som kräver fingerfärdighet, som piano. Eftersom tvillingar har så varierade intressen har tvillingbarn ofta många vänner och är ofta i centrum.

Stress å stress

Nästan alla julklappar inhandlade. Har kvar en grej till min julfirande bror och har lovat barnen att dom ska få köpa nått till sin pappa. Sen Nå lego och en transformers till storgrabben, ev en till till lillgrabben. Men vi får se. Ekonomin tillåter egentligen inte så mycket nu iom att underhållet strular. Men vad gör man inte för sina små juveler:) Fast just nu känns det som jag jag är en tickande bomb för jämnan. JAg fräser å surar å gapar typ hela tiden. Men va sjutton, tänk om nån kunde göra det dom ska någon gång och med nån så inkluderardet barnen med. F*n så fort dom slår upp ögonen så är det gnäll och tjat. Har vi varit ute så slängs allt innan för dörren. Sitter dom och pysslar så lämnar dom allt när dom är "klar". Jag hatar verkligen att städa och plocka heeela tiden. Måste börja införa bonus system igen. Men jag är ju så dålig på att hålla reda på och ta tag i det men lite bättre brukar det fungera. Lessnar ur rejält snart. Visst att hormonerna är lite mer svajjig nu, men ändå är det ju så att barnen gör verkligen inte mycket. Visst tung höst för allihop har det varit så orken och lusten är inte på topp. Men jag vill slippa tjata och gapa hela tiden. Nytt år snart med nya tag. Ska ju få hjälp med rutin system mm efter nyår.

Igår va det avslutning på svenska B jag hoppas verkligen mn uppsats duger så jag kan få betyg före jul. Orkar verkligen inte sitta med den nå mer. *BLÄ* I januari börjar Engelska A, Data, info &layout, Svenska C och förhoppningsvis pedagogisktledarskap. Sen fortsätter ju religionen A och den därb j*vla skit matten *urk*. Men det ska nog bli en bra studie vår.

Relationen till barnens pappa är något lugnare. Han har fått sin diagnos nu eller det va fler hmm ADHD, generaliserad ångest, social fobi och missbruk/blandmissbruk personlighet. Dom glömde visst psykopat;) Men jag får väl nöja mig med det som blev. Det är skönt ändå att det är svart på vitt missbrukar personllighet, för då kan han inte gå runt och ljuga och säga att så är det inte alls. Sen sa jag åt honom att han inte ska tro att jag är lättlurad och tro att han ska kunna gömma sig bakom en diagnos. För även om man har ADHD eller vad det är så måste man börja hantera det och ta emot hjälp. Inte skylla på att "Ja men så gör jag för jag har diagnos på ADHD". Siddu den funkarinte på mig. Alla har ett medvetande så ja det lär bli mycket diskussioner om det. Sen skulle vi få familjehjälp med, nått från kommunen. Men antar att det stod så för att han inte talat om att vi separerat. Men men vi får se. Jag hoppas för barnens skull att han håller sig "normal" över jul. För högtider för honom är ingen höjdare. Vet fler som mår dåligt i "onödan" pga bla julen där i bland äldsta grabben. Vi åkte faktiskt till gävle idag all i hop. Och det gick jätte bra! Jag som sa i söndags att jag inte tänker åka med honom och barnen på väldigt länge. Men det är så jävla svårt, då han har två personligheter. För jag menade det verkligen. Men då var han den dumma, idiotiskt svartsjuka äckliga personen som inte har nå hämningar och beter sig så jävla illa. Men jag hör ju direkt "vem" han är bara jag lyfter luren då han ringer. Men ja det är skit svårt! Men jag tänker aldrig tvinga barnen träffa honom och inte utsätta mig eller barnen i fara. Men här hemma kommer han ALDRIG mer ha som hem igen. Barnen va nöjd med dagen och dotra vill in till pappa och leka i morgon. Hon e ju helt otrolig.

Nu blir det sängen och i morgon blir det städning.

 
V 15

Lite frustrerande att inte känna röreler än! För förutom en översvälld fetmage som putar ut så finns ingenting. Men så jävla svårt att hålla in "ballongen"! Släppa en fis, så att ballongmagen försvann, skulle inte va fel=)

Hjärtat slår

En aningen trött jag är nu sista vecka innan jul. Har inte hunnit städa än eller orkat kanske det heter. Men har haft lite läxor som tagit upp min tankeverksamhet. Och pga det så glömmer jag allt och dubbelbokar allt=) Men så är det just nu. Blir en ny start till vårterminen. Lite nya ämnen och nytt folk.

8 dagar kvar till julafton har min dotter upplyst mig om hela eftermiddagen och kvällen. Känns skönt att nån håller kollen;) Själv så har jag haft fullt upp idag. Började morgonen med stress och tre barn som inte kan göra som jag säger. Som tur va kom min bror med traktor så ha körde de stora till skolan så jag hann åka och byta bil och sen köra lillebror till dagis. Börjar bli lika segt för dom att komma igång som för mig. Sen bar det av till barnmorskan. Känns faktiskt skönt att komm dit och känna att hon verkligen bryr sig. Vi pratade om hur julen kommer bli, hur det har varit nu sen sist jag va till henne. Och alla värden och HIV test och hepatit va bra/negativ. Vilken lättnad! Sen frågade jag om jag inte kunde få lyssna på hjärtljudet, hon sa att dom brukar inte göra det, för dom vill inte påverka barnet med en massa utifrån. Men hon sa att dom gör det i speciella fall om det är något. Och det tyckte hon det va med mig, antagligen för att jag inte fattar direkt att det är någon där inne. Men jag hörde iaf hjärtat och det känns skönt. Är i v 13+6 idag går in i v 14+0 i morgon alltså v 15 i morgon.

Några ord till dig som inte finns än: Jag ångrar inte DIG men hade gärna sett att situationen såg lite annorlunda ut. Men jag kommer inte att älska dig mindre för att du inte var planerad. Och jag ser fram emot din födelse.

(V 14)
Natti natt


Tio dagar till julafton

Snart är det jul! Längtar men har en del klappar att inhndla. Men tror jag blev helt klar i huve idag om vad jag ska köpa=) Har tagit sin lilla tid. Fått lite hjälp på traven med. Annars är det skola, matlagning och städning som gäller plus en massa tvätt. Hinner nog klart till jul. Har tre inlämningsuppgifter kvar till skolan med och två till datan men dom får jag ju hjälp med på onsdag. Bara jag fåt godkänt så blir jag glad. Men skulle va kul med ett VG men skit samma. Jag sackar alltid av inför sista grejerna. Men ska ta tag i det i morgon. Dagen idag blev lite stressig då jag va helt säker på att min besiktning var i dag men nä hä i morgon samma tid :P Hinner uträtta ett par ärenden innan och ev sitta kvar i skolan och skriva lite. Har ju prov i svenska i morfgon med. NY dag nya tag.

Annars så finns det ju en väldigt konstig person i min närhet han är ju barnens pappa. Men sååå jävla jobbig! Visst att han är i psykos och säkert stoppar i sig sådans som inte ska in i huve. Men nån måtta får det väl va på honom tycker jag. Orkar intre med honom. Han byter humör lika ofta som jag säger "va" eller "nej" till barnen, och det blir ett par gånger om dagen. Jag hatar honom inte, men han behöver HJÄLP! Han hotar med självmord, andra hot, har riktigt paranoida tankar, svartsjuk (på vad kan man ju undra), en sådan stor fantasi så han lär ju slå alla fem åringar med häst längder=) Fattar fan inte vad han får allt ifrån!. Får se hur det blir till jul. Hade bjudit hit honom och hans föräldrar en stund på julafton. Men hans föräldar vill inte komma. Visst kan jag förstå det. Men det gäller max tre timmar och det är väl fan inte barnens som  ska behöva lida för att deras pappa betett sig dumt?!?! Men så är det ju jämt. Och nej, jag orkar inte sätta mig in i andras situationer just nu. Har fullt upp med mitt eget liv. Och massor att stå i. Men jävla egotrippade människor. Så det blir nog så att vi åker in en sväng till dom jag och barnen. Tänker inte riskera att det blir nå jävla tjafs här på julafton! Så just nu ångar jag min inbjudan djupt. Fan, fan, fan! Men jag ska ringa och ändra det i morgon. För det spelar ingen roll hur det är så är ALLT mitt fel iaf. Fast det är han som ställt till allt i hop! "Bli utslängd för några öl" Som han så fint uttryckte det. Jo om det hade varit bara några öl och sen tollerera vad jag sa. Men när det var två säckar burkar, en spruta och lite annat smått som jag hittade så va det inte bara NÅGRA ÖL. Fattar inte hur en människa kan bli så blind över sitt missbruk!? Jag kan ju inte sätta mig in i det. Har försökt att tänka att det är som när jag rökt. Men jag tar en cigg nån gång då å då kan låta bli att röka och gör det mest som sällskap. Jag skadar ingen annan psykiskt och ´har inte gjort någon illa pga min rökning och mitt humör har inte blivit värre pga ciggareter. Så mig är inte den rätta att fråga. Visst att jag tjyvrökt för mina föräldrar heeela livet.Men det är ju för att jag skäms. Dom ställer upp så mycket på mig både ekonomiskt och annan hjälp sen sitter jag och röker upp en tusing i månaden och förstör min hälsa. Jag skulle inte vilja se mina barn i den sitsen vilket beronde stimuli det än va. Men nu är ciggen lagd på hyllan. Rökte en halv cigg i lördags, men har gott och väl varit utan.

Jo i lördags blev det ju jobba av=) Va riktigt kul faktiskt. Blir nog fler ggr. Skönt att va nykter och inte blev jag trött under källen heller. Stod å käka skumtomtar och jordnötter=). Kankse kan va ett yrke för mig det där, att servera alkoholen istället för att drick den. För med rätt folk så kan man ha kul utan alkohol. Men som en tölp sa idag "Du gjorde bara det där för att du e så nyfiken" Jag svarade inte ens. För visst såg man lite av vad som hände. Men det va mest dom som stod vid barfen som uppmärksammades. Jag gick ut en gång och rökte och en gång på toa mellan kl halv åtta och två. Så det va inte mycket jag hann se. Ibland blir man så less på sånna komentarer. Men festen va lyckad och mycket positiv respons. Hörde idag av nån som inte kom, att dom hellre hade varit på denna fest än på det som va i stan. 

Nä dax att vila lite.

Natti natt


Kanske blir det av :)

Ja dagarna går. Har ännu inte fått in i mitt huvud att jag vänar en till. Men de gånger jag blir påmind om det känns det "OJ" eller att dotra blir iaf glad. Homm konstig tanke kanske. Men just ju känns det så. Även om jag känner mig väldigt ensam så är det ändå väldigt skönt. Hinner knapt något iaf. Dagarna bara går. De få dagar dom segar sig fram är jag oftast för trött för att orka med en massa. Räcker med barnen. Ska iaf få hjälp med barnen så fort det bara går. Bla med sömn och storebrors humör. Jag hoppas att det ger inverkan på en lugn och harmonisk familj. Vill ju verkligen det. Och jag väntar på tid till mödrapsykologerna, men det verkar dröja. Får ta upp det med barnmorska när jag ska dit på min extra tid som hon ville ha med mig innan jul. Ska försöka få henna att lyssna på hjärtat då med:)

Annars så är det mycket städning just nu. Hinner inte mer än städa så stökar de små ner. Sen har jag två saker kvar i skolan att göra. Sen är jag klar och får äntligen betyg i samhällskunskap och svenska B ett + är att jag även får betyg i programhantering. Alltid kul att lära sig nå nytt. Har nyss börjat med tråk-matte i vecka och religionen börjar den 11:e. I januari blir det engelska A, data, svenska C och antagligen pedagogisktledarskap. Så heltidsstudier till vårn med. Men känns så skönt. Ska försöka få matte B gjort med men kommer antagligen inte hinna det, om jag inte knäcker matte koden fort nog förståss. Sen vill jag läsa projektarbete med. Men jag får ta det som det kommer nu. Hade ju tänk vara klar och komma in på högskolan till hösten 2010 men nu satsar jag på hösten 2011 istället. Kaniof vara en fördel för mig att ha ett studie uppehåll. För sen måste jag läsa intensivt i tre år! Men det ska nog gå bra.

Träffade min bror med familj idag. Fick reda på vid två att deras barn skulle sova hos våra föräldrar. Fattar inte varför dom inte sa nå tidigare i veckan. För det har tydligen varit bestämt sen länge. Dom tror väl att jag ska sno barnvakt av dom. För det har jag tydligen jort en gång förut! Men jag hade den gången redan bokat tre helger under lång period. Och då hade dom behöft en av helgerna för tjejerna ville sova där och inte hos morföräldrarna. Hmm men det skiter fan jag i. Jag har bara mina föräldrar att ha som barnvakt. Men min bror blev skit sur den gången. Tycker det är så fånigt, för dom har våra föräldrar som barnvakt för att flickorna vill och dom själva ska vara hemma. Jag har det när jag måste. Ja ja skit samma, har iaf bokat in nästa lördag för då ska jag sälja öl=) Skönt att få komma iväg.

Pappa berättade att dom ska nog åka utomlands i mars. Jag har tänk i fler år att jag vill åka med en v av två. Sa det till min bror att jag nog åker med i mars med barnen. Han titta konstigt på mig och sa att dom tänkt åka och att dom typ planerat det med våra föräldrar reda. Jag sa det att jag med ill åka. För varför ska jag sitta hemma själv här! Men han lyfte typ på ögonbrynen och sa inget mer. Den där jävla missunsamma blicken och tonfallet. Kan det aldrig vara kul för barnen/kusinerna att göra en resa tillsammans. Nä då tydligen inte. Min lilla familj passar väl inte in till min super inteligenta svägerska som inte säger ett pip. Utan allt ska komma genom min brors mun så det är han man blir sur på. Men skit sama jag har bestämt mig jag tänker åka i mars. Kosta vad det kosta vill. För sen kommer jag aldrig mer kunna komma iväg känns det som.

Nstti natt 

RSS 2.0