Lite familje horoskop

Jungfrun som förälder - förväntningar


Jungfrun är ett förnuftigt tecken, men har höga krav och är perfektionist. Du lär dina barn ansvar, hur man sköter sina ägodelar väl och leder ett hälsosamt och aktivt liv.

Du kan verka överdrivet kritisk ibland, men det är därför att du vill dina barns bästa – fast det kan vara svårt för barnen att förstå ibland. Glöm inte att de gör sitt bästa och förtjänar beröm för detta, även om de inte alltid lever upp till dina höga krav..

Du är praktiskt, hjälpsam och pålitlig och kan ge dina barn en bra grund i livet – både känslomässigt och ekonomiskt. Du har en tendens till snålhet, men dina barn kommer inte att behöva gå utan körlektioner och andra viktiga saker senare i livet. Den viktigaste gåvan är tid och uppmärksamhet och det är du generös med.

Du är bra på att planera och har öga för detaljer, så är förmodligen den som har koll på familjebudget och räkningar. Glöm inte att sätta på spenderbyxorna då och då – enstaka extravaganser klarar ni förmodligen av och i och med att det inte händer så ofta, värderas de mer.

Förmodligen förstår dina barn att du vill deras allra bästa. Men glöm inte att slösa med kärlek och beröm – det kostar inget att ge! Väl förtjänt uppskattning ger en välkommen balans till väl förtjänt kritik. Det ena är värdelöst utan det andra.

Våg barn - Diplomat, inte stridstupp (Dotra)


Närhelst det är spänd stämning i hemmet kommer vågbarnet att vilja medla. Vågen vill att alla ska komma överens och tycker gräl är jobbiga. Om ni är en högljudd och argumentativ familj, kommer din lilla våg att behöva lära sig göra sig hörd, vilket kan vara en stor utmaning för de som är födda i vågens tecken.

Harmoni är viktigt för vågen och de som är födda i vågens tecken gör nästan vad som helst för att bibehålla friden. Detta inkluderar tillgivenhet gentemot föräldrar, syskon och vänner.

Vågbarn är snälla och väluppfostrade, men deras vilja att vara alla till lags kan skapa problem. Att vara alltför orolig att trampa någon på tårna kan göra en obeslutsam och lite velig. Det är ofta svårt för små vågar att uttrycka sig tydligt, vilket kan leda till att de blir något av en dörrmatta för andra, mer kraftfulla typer.

På plussidan gör deras sociala talang och känsla för rättvisa dem till goda vänner. De är duktiga på att skapa harmoni och balans och har ett sofistikerat sinne, även i unga år.

Vågar är naturliga medlare och bra på att ena människor, skapa kompromisser och och hjälpa andra att komma överens istället för att gräla. Du har en viktig uppgift som förälder i att varsamt lära ditt barn att meningsskiljaktigheter ibland är oundvikliga och en naturlig del av tillvaron. Hjälp din lilla våg bygga upp sitt självförtroende och komma till insikt om att det går att vara tydlig och ha skinn på näsan utan att vara otrevlig.

Vädurs barn - En naturlig ledare (Stora grabben)


Det är inte konstigt om din lilla vädur föddes tidigare än beräknat. Vädursbarn har generellt attityden “Är vi framme snart?” till tillvaron och är otåliga att möta alla äventyr som livet erbjuder.

Vädurar är passionerade, kreativa och rastlösa. Som barn har de ofta mer energi än andra barn och visar en livsglädje som endast överträffas av deras naturliga mod. Vädurens ständiga ”Jag först!” och tendens till egocentricitet kan vara en utmaning för de som måste hantera och bemöta deras livliga natur.

Små vädurar är lika oförblommerat ärliga som stora och säger gärna rätt ut vad de tycker och tänker. De överskrider ofta gränser du sätter eftersom de är naturligt impulsiva och sällan ser sig för innan de tar språnget.

Som förälder till en liten vädur har du säkert sett de rejäla vredesutbrott de är kapabla till. Vädursbarn verkar ha svårare än andra att kontrollera sina känslor. Men de är inte långsinta – så fort fyrverkeriet är över, så är vreden som bortblåst.

Eftersom vädursbarn är så bra på att börja nya projekt men inte lika bra på att avsluta dem, har du en viktig roll i att ge dem det fasta och kärleksfulla stöd de behöver för att lära sig fokus och tålamod.

Se till att din lilla vädur får mycket utlopp för fysisk energi. All den där energin behöver få utlopp i fysiska aktiviteter. Men se till att ha rätt skyddsutrustning – eftersom de ständigt har bråttom kan vädurar vara olycksbenägna.

Lejon barn - Lejonhjärtad lojalitet (Lilla grabben)


Värme, lojalitet och generositet är bara några av din lejonunges många fina egenskaper. De som föds i lejonets tecken är entusiastiska och tillgivna. Lejonet upplever livet med hela sitt stora hjärta.

Med sin känsliga, stolta och oftast något högmodiga natur kan lejonet verka tufft på ytan, men de är faktiskt ganska sårbara på insidan. Hårda ord kan skada lejonets självförtroende, så var försiktig med hur du uttrycker dig gentemot ditt barn, särskilt när det kommer till tillsägelser.

Lejonets primära behov inkluderar uppmärksamhet och bekräftelse. Ditt barn kommer att göra allt för att göra dig och i stort sett alla andra i er omgivning stolta. Han eller hon har en naturlig dramatisk ådra och kommer att sätta upp prestationer och små föreställningar redan från en tidig ålder. Var inte överraskad om ditt barn tillbringar en hel del tid framför spegeln och gillar att klä sig färgstarkt och uttrycksfullt.

Lejonbarn frodas av beröm och erkännanden. Ditt lilla lejon kommer förmodligen att göra bra ifrån sig under barndomen. Han eller hon kanske blir stjärna i skolans dramagrupp, eller duktig i gymnastik och idrott. Om det finns ett tillfälle att njuta av rampljuset, så kommer inte lejonet att missa det.

Belöna ditt barn för hans eller hennes många prestationer, särskilt lojalitet och god etik. Annars kan lejonet undgå insikten om att dessa egenskaper än viktigare än att bli beundrad för sitt utseende eller karisma.

Tvilling barn - Ett snabbtänkt och livligt sinne (Ofödd)


Din lilla tvilling kommer att titta på dig med glada, livliga ögon och locka dig till skratt, samtidigt som han eller hon tydligt visar att det händer mycket mellan öronen. Ofta börjar de prata tidigt, i lag med sin natur!

Tvillingar tenderar att vara kommunikativa, charmiga och socialt lagda. Även om din lilla tvilling är av den mer tystlåtna sorten, så är han eller hon förmodligen snabbtänkt, nyfiken och mycket medveten om världen omkring. Se till att det alltid finns böcker, pussel och annat knåp att sysselsätta ditt barns aktiva sinne med och erbjud gott om utrymme och material för egna projekt.

Tvillingar älskar nyhetens behag och rör sig gärna snabbt mellan olika aktiviteter. Så fort de lärt sig något, blir de uttråkade och går vidare. Deras sinnesstämningar kan också skifta på ett ögonblick.

Många tvillingbarn är obeslutsamma eller ombytliga. Samma tendens gör dem också anpassningsbara. Tvillingar väljer ofta variation och breda erfarenheter framför djupgående förståelse, men du kan hjälpa dem fokusera och utveckla med uttalade styrkor.

Din lilla tvilling kommer att vara duktig på att läsa, skriva och debattera, samt allt som kräver fingerfärdighet, som piano. Eftersom tvillingar har så varierade intressen har tvillingbarn ofta många vänner och är ofta i centrum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0